Работа-мечта на "най-сигурното място на Земята"

Повече от 30 години Мауро Моранди е единственият обитател на красив остров в Средиземно море. През последните няколко седмици колибата на отшелника беше удачно изолирано място, от което да наблюдава глобалната коронавирусна криза.

 

И след като е останал сам със собствените си мисли през толкова голяма част от живота си, той има някаква представа за изолацията, с която много от нас сега се сблъскват през седмиците и месеците.

Моранди, бивш учител, пристига на остров Будели, край бреговете на Сардиния, случайно, докато се опитва да отплава от Италия до Полинезия преди 31 години.

 

 

Той се влюбва в кристално чистите води на девствения атол, кораловите пясъци и красивите залези - и решава да остане.

 

Малко след това той поема поста от предишния пазач и на 81-годишна възраст все още е там, след като си спечели репутация на италианския Робинзон Крузо.

 

 

"Отегчавам се понякога, затова убивам времето, като правя снимки на плажовете, дивата природа и гледката, редактирам снимки и след това ги споделям в социалните медии и Instagram“, казва той. "Имам много последователи, никога не съм сам."

Всяка нощ спи в стара каменна къщичка и се събужда сутрин, заобиколен от майката природа. Той се наслаждава на изследването на растенията и скалите и разговаря с птици на закуска, докато те летят вътре и навън през малкия му кухненски прозорец.

 

Веднъж седмично с лодка му носят необходимата храна и други желани продукти. 

Въпреки това той е в крак с новините, научавайки първо за изолирането на континентална Италия срещу разпространението на коронавирус, а след това и за останалата част от света.

В своя уединен свят той казва, че в момента се чувства така, сякаш е на "най-сигурното място на Земята".  Оставен сам, той прекарва деня, възхищавайки се на морето, вдишвайки чистия въздух, събирайки дърва, приготвяйки ястията си и - разбира се - публикувайки в Instagram.

 

Станете почитател на Класа