Най-необичайните таксита

Повечето таксита по света са евтини масови модели. Въпреки че, разбира се, има изключения и това не се отнася само за премиум автомобили като Mercedes E-Class или Audi A6.

Понякога като таксита се срещат някои много необичайни автомобили и дори изключителни суперколи. Избрахме най-невероятните таксита в света, сред които има наистина неочаквани автомобили.

 

De Lorean DMC12

 

 

В Ню Йорк като такси се изявява не просто De Lorean DMC12, колкото и да е рядък по принцип,  а копие на автомобила от филма "Замръщане в бъдещето".

Няколко автомобила бяха превърнати в таксита, за да рекламират моден бутик. Въпреки че като че ли побират само по един пътник.

 

Cadillac Eldorado

 

 

Куба е резерватът на американските автомобили от 50-те години. Има дори такси от онази епоха. Например в Хавана можете да се возите на яркия кабриолет Cadillac Eldorado от 1956 г.

 

Hummer H1

 

 

Не, таксито Hummer H1 не превозва пътници в конфликтна зона на света. Този гигант работи в Хюстън - столицата на Тексас. Това не е изненадващо: големите всъдеходи са на особена почит там.

Пистово такси

 

 

На Нюрбургринг има и такси, като професионални пилоти карат пътниците по пистата. Всичко започнало с BMW M5 E60 и Сабина Шмиц, но сега предложението вече включва Porsche 911 GT3 и McLaren 570S.

 

BMW Isetta

 

 

Най-необичайното BMW в историята служи и за такси. Наистина не можете да го наречете много просторно, но в града маневрира перфектно и не заема много място за паркиране.

 

Суперколи като таксита

 

 

Можете да поръчате суперавтомобил като такси в няколко страни по света, но само в Дубай тази услуга се оказа безплатна. Ексклузивни Бентли, Ферари и Ламборгини возиха жители и гости на града в продължение на две седмици. Акцията беше по повод автомобилното изложение в Дубай.

Станете почитател на Класа