Как изглеждат стюардесите по света

Стюардесите в международните полети наистина са лицето на държавата, защото именно те са първите, които виждат чуждестранни гости от други страни, пише известна руска блогърка. Поради тази причина много авиокомпании се опитват да направят униформите си най-запомнящи се, цветни и в същото време удобни - момичетата все пак трябва да работят в тях. Ето защо днес искам да разгледам униформата на стюардесите от различни страни по света.

 


Аерофлот - Русия

 

Униформите на Аерофлот бяха хвалеха и ругани, наричайки ги странни и безвкусни. За мнозина обаче са доста хубави. Белите яки, наподобяващи крилата на самолет, изглеждат интересни, червеният цвят привлича вниманието, а полата до средата на коляното не предизвиква грешна асоциация. Всичко е изключително прилично. Но има едно „но“.

Абсолютно на всички международни полети забелязах странност в раменете на якетата - униформата сякаш не пасва на фигурата. Това се вижда и на снимката. 

 


Emirates Airlines - ОАЕ

 

Но е трудно да подминеш униформата на Emirates Airlines - тя е доста необикновена. Не, полите и якета са повече от консервативни, което е разбираемо за арабската страна. Но шапката е много интересна. Тя наистина отразява културата на страната, превръщайки стюардесите в част от тази култура, а не само приносители на пиле и риба.

Не мога да преценя колко е удобно да работиш на борда с такъв „шлейф“, но изглежда интересно. И, не, това не е свързано с религията - стюардеси от цял свят работят в Емиратските авиолинии: не без причина те са признати за едни от най-добрите. Някои от тези шапки обаче смущават.

 


La Compagnie - Франция

 

Тази авиокомпания е една от малкото, която включва шорти в униформата си. Заедно с бяла риза изглежда стилно, практично и удобно. Да, и пътниците харесват: тук имате сладък шал и красиви крака. Стилът е малко спортен, но все пак изглежда страхотно.

Между другото, шортите не са единственият възможен вариант на униформата за стюардесите на авиокомпанията. По желание могат да носят и по-класически поли. Но честно казано, в шорти много повече харесвам тези момичета.

 


Sri lanka airlines - Шри Ланка

 

От униформата на тези небесни принцеси изпаднах в истински възторг. Ярко синьото подобие на сари привлича вниманието, свързано не само с ясно небе, но и с екзотични страни. Отива на момичетата, подчертавайки националните им корени.

Между другото, униформата на всяка е малко по-различна. При някои момичета се забелязва ивица от кожа на корема, докато при други костюмът е напълно солиден. Не разбрах от какво зависи, но може би цялото нещо е желанието на самата стюардеса или нейния тен.

 


Sichuan Airlines - Китай

 

В какво може да бъде представен Китай, ако не в традиционното китайско облекло? Така Sichuan Airlines го смятаха по този начин, създавайки своята униформа като китайското „кимоно“, което всъщност се нарича цзипао. То е представено в много цветове и съчетава само едно - бродерия на гърдите.

Освен това вариантът на Съчуан е очевидно по-къс от класическия. Обаче измерих традиционната рокля - тя е тясна и ужасно неудобна. Следователно, отворените колене в този случай са много по-удобни. Поне бих го предпочела пред традиционното им цзипао.

 


Royal Brunei Airlines - Бруней

 

Бруней е друга страна, в която няма да видите къси поли. Тук стюардесите работят в униформа, възможно най-близка до националните и традиционните дрехи на жителите на Бруней: краката са покрити и косата е скрита.

И ми се струва, че и тя изпъква на фона на класическите поли и сака. Все пак отново възниква въпросът за удобството - колко практична е на борда и особено при спешни ситуации? Не знам, но униформата определено заслужава внимание.

Станете почитател на Класа