Банковата служителка източила 1 млн. лева от 30 души за виртуален любовник

Банковата служителка не е виждала този човек никога на живо. Изпращала му е парите по куриер в продължение на 3 години

Банковата служителка, обвинена за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева, е точела парите заради виртуален любовник.

"Не се знае с категорично още какво се е случило. Служителката е привлечена като обвиняема и е задържана за 72 часа. Наказанието за това престъпление е от 10-15 години и конфискация на имущество", заяви пред Нова телевизия окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

"Общият размер на откраднатите пари са около 1 милион и са присвоени от 30 души. Обраните са установени, а от банката ни информираха, че техните интереси са гарантирани. Тези хора са били подбрани случайно, като са източвани различни суми. Забелязахме, че е теглила до 30 000 лева", каза още той.

"Ясен е и виртуалният любовник, текат разследвания. Той се разследва за въвеждане в заблуждение. Банковата служителка не е виждала този човек никога на живо. Изпращала му е парите по куриер в продължение на 3 години", заяви Конов.

Предвиденото наказанието за служителката е затвор за 10 години или повече. Служителката е задържана за срок до 72 часа. Ще бъде решено дали тя ще бъде задържана за постоянно” , поясни Конов.

Той допълни, че засегнатите хора са около 30.  Във вторник 38-годишната специалистка Невена Й. беше арестувана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Сигнал за деянието е подаден от финансовата институция, съобщиха от прокуратурата.

 

 

Станете почитател на Класа