Жените започнаха да мажат вагините си с оцет

Какви ли не неща могат да се научат за най-интимния женски орган.

Сега обаче  попаднахме на шокираща нова мода.

Според последните тенденции жените масово мажат вагините си с… оцет.

Причината е повече от смайваща.

Оказа се, че повечето дами вярват, че така ще стегнат интимните си части.

Поддръжничките на метода твърдят, че той не само стяга влагалището, но и ще свие вулвата - отбелязвайки, че това е нещо, което жените правят още от „мрачните векове“.

Разкритието, че жените използват този странен метод, е направено за първи път в американското телевизионно шоу The Doctors.

Но лекарите не само са категорични, че това не работи, а дори поясняват, че мазането на вагината с оцет крие куп рискове за здравето на жените.

Риск от инфекция
Това не само няма да накара вагината ви да изглежда постегната, но всъщност може да причини инфекции, дразнене и потенциална травма на интимните части.

„Тази нова тенденция за мазане на вагината с оцет е много тревожна от гинекологична гледна точка. Вероятно е жените да използват оцета поради неговите киселинни и уж антимикробни свойства. Тези му качества обаче важат при употребата му в кулинарията, а не в интимната хигиена“, предупреждава гинеколожката Ан Хендерсън.

„Бих посъветвал всички жени да избягват тази тенденция като чумата“, допълва тя.

„Всеки стягащ ефект от ябълковия оцет вероятно ще се дължи на локално дразнене и възпаление и като такъв няма да доведе до дълготрайна полза и може потенциално да увреди нежната вагинална кожа“, казва още гинеколожката.

„Налични са далеч по-безопасни и алтернативи методи за добър външен вид и стегнатост на вагината. 

Бих препоръчала на жените да използват комбинация от вагинални гелове, модулиращи pH и висококачествен пробиотик, тъй като тези продукти са научно доказани и напълно безопасни. 

А освен това те ще свършат много по-добра работа от оцета“, категорична е Ан Хендерсън.

Призоваваме да не се доверявате на недоказани и рисковани методи за „самолечение“

Станете почитател на Класа