Бащата на Филип Киркоров разказа...

...кого е разстрелвал в България след "окупацията" ѝ от Червената армия

 

Народният артист на Русия и България, певецът Бедрос Киркоров коментира изявлението на българското външно министерство, призовало да не се подкрепя "съмнителната историческа теза" за това, че борбата на Съветския съюз с нацизма в годините на Втората световна война доведе до освобождаването на Европа, съобщават световните медии. По думите му, с подобни действия София се опитва да разпали "огън против Русия". "Българските власти искат да превърнат освободителната война в някаква окупация", казва певецът. Киркоров подчерта, че България е била социалистическа страна, която е била освободена от войските на Червената армия.

 

 

Въпреки това, в момента от външното ѝ министерство заявяват, че страната "ужким е била окупирана, била е подложена на репресии", добавя той. "Да, ние донесохме репресиите със себе си, но ние съдихме онези български фашисти, които задушаваха партизанското движение в България. Ние ги съдехме с народен съд и разстрели. Аз се борих против фашизма и до края ще се боря", отбеляза артистът.

 

Освобожденные жители Болгарии приветствуют бойцов Красной армии. Великая Отечественная война (1941-1945)

 

По-рано българското външнополитическо ведомство, коментирайки организацията на изложбата "75 години освобождение на Източна Европа от нацизма" в Руския културен център, призова да не се забравя за "полувековните репресии, деформираното икономическо развитие и изолацията от процесите" в развитите страни, които ужким СССР е наложил на европейските държави. Дипломатите заявиха още, че не си струва да се използва "съмнителната теза" за това, че борбата на СССР с нацистка Германия е била освобождение на Европа.

 

Вид сверху на польский город Велюнь после бомбардировки в 1939 году

 

На свой ред, от руското посолство подчертаха, че организираната в София изложба е насочена само към това, да запознае българската общественост с архивните материали от фондовите хранилища. От Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) осъдиха изявлението на МВнР на България. Например, председателят на комисията по международните въпроси Леонид Слуцкий определи отричането на ролята на СССР в освобождаването на Европа от нацизма като историческа лъжа, слепота и неблагодарност, които граничат с кощунство. Според него, този род изказвания са част от антируската политика, диктувана от САЩ на европейските страни. Депутатът от Държавната дума Наталия Поклонская, известна като красивата бивша прокурорка от Крим, отбеляза провокативността на изявлението на българското външнополитическо ведомство. Според нея, българският народ не споделя мнението на дипломатите си. Поклонская добави, че тази гледна точка може да бъдат подкрепяна само от невежи.

Станете почитател на Класа