Красавиците от народа пейви

В САЩ, Великобритания, а също и в Ирландия живее един необикновен народ. Това е чергарски народ, а историците и до ден днешен спорят за неговото произхождение. 

 

Някои смятат, че предците на този необикновен народ са произхождали от група, отделила се от циганите и встъпила в бракове с чужденци. 

 

Народът пейви има традиции, към които се придържа строго. При това в някои семейства могат да се откажат от своите близки, ако те не спазват нормите и обичаите. 

Неженените деца живеят с родителите си до сватбата. 

 

 

Прието е, обаче, единият от родителите да заживее в дома на най-възрастната дъщеря, когато остарее, за да може тя да се грижи за майка си или баща си. 

Семействата на този народ винаги са многочислени - една семейна двойка има обикновено по пет и повече деца. 

Най-често браковете при пейви се сключват сред представителите на народа и много рядко се допуска изключение. 

Също както и при някои цигани, женихът трябва да изплати прилична парична компенсация като откуп за своята бъдеща невеста. 

 

 

Някои от момичетата са принудени затова да търсят дълго време своя избраник - не всеки би могъл да си позволи да плати много пари за сватбата. 

Много рядко и то, ако не се е омъжила до 22 години, жената може да си избере жених сред мъжете, които не са членове на пейви. 

 

Младите мъже обикновено се женят на възраст 21 години, но момичетата стават булки много по-рано. 

Родителите могат да изберат избраник или избраница на детето си, но бъдещите жених и невеста могат да се откажат от техния избор. 

 

 

Обикновено момичетата се омъжват на възраст от 12 до 15 години. За повечето от народа пейви именно това време се смята за най-подходящо за съзсаване на семейство и раждането на първо дете.

Станете почитател на Класа