Скандално поведение на Меси

Аржентинската футболна звезда Лионел Меси продължи със скандалното си поведение и след края на мача за третото място на Копа Америка, в който „гаучосите“ победиха Чили с 2:1. Меси беше изгонен в течение на двубоя заради сбиване с Гари Медел. След срещата лидерът на Аржентина отказа да получи бронзовия си медал и обвини корупцията и съдиите.

„Не отидох да си получа медала, тъй като не искам да бъда част от корупцията и липсата на уважение. Можеше да постигнем повече, но не ни позволиха да стигнем до финала. Корупцията и съдиите не позволяват на хората да се наслаждават на футбола, те съсипват спорта“, обяви Меси.

 

 

Аржентинската звезда коментира и червения си картон, който е втори в кариерата му. Единственият досегашен случай беше при дебюта му за националния отбор през 2005 г. в приятелски мач срещу Унгария (2:1).

„Червеният картон е пресилен. Жълти картони за всеки щеше да е напълно достатъчно. Мисля, че съдиите трябваше по-внимателно да прегледат този момент. Изглежда, че и този път ВАР не помогна. Бесен съм, че не доиграх мача, но като цяло съм напълно спокоен“, коментира Лионел Меси.

„Завършихме участието си на Копа Америка и си тръгваме с високо вдигнати глави. Гордея се с отбора, който се раздаде напълно. Надявам се, че представянето ни ще бъде оценено по заслуги. Отборът показа характер и приключи участието си с позитивен резултат. Скалони израсна с целия отбор. В течение на Копа Америка намерихме оптималния си състав и показахме добър ритъм на игра“, завърши лидерът на аржентинските национали.

Станете почитател на Класа