Най-голямото гето в света!

Всеки човек се потриса, когато включи телевизора си и вижда кръв и бедност в един или друг ъгъл на нашата огромна планета. Такива места са изпълнени със смрад и ужасни дейния, които се извършват там. Може би не всеки е наясно с болката и страха, които наистина царуват в тези истински същински дупки.

 

 

Найроби е признат за най-големия град в Източна Африка. Както много хора знаят от географията, това е столицата на Кения. Огромното мнозинство от населението (около 60%) са хора от гетата. Според експерти броят на хората, живеещи в неблагоприятни условия, може да достигне до 2,5 милиона души. Кибера се смята за най-големият бедняшки квартал в Африка и с право се признава за най-голямото гето в света.

 


От голяма височина всичко прилича на едно депо с отпадъци, пълно с мръсотия и задушливи миризми на изпражнения от  хора, които "бързат" от една барака към друга.

 

 

Условия на живот

Просто е невъзможно да се опише в какви опасни условия живеят хората в африканските гета. Обикновено стоите са с размери 4 × 4 метра с бетонни подове, глинени стени и железен покрив, вътре може да има около 8 до 10 души. И това, според статистиката, се счита за нормално приемливо жилище в Кибера. Цената на такива "апартаменти" може да бъде 6 - 10 долара.

 

Един обикновен турист не бива да забравя, че като посетите такова „елегантно“ място, можете да загубите не само паричните си спестявания, но и скъпоценния си живот.

 


Според статистиката само една пета от населението разполага с електрическо осветление в собствените си домове. И само избрани единици си позволяват да се наслаждават на гледане на телевизия на „тиха” вечер или да слушат радио. Разбира се, управата на Кибера се опитва да създаде условия за доставка на електрически услуги. Но таксите за свързване се считат за непосилни за по-голямата част от бедняшкото население.

 

 

Същите проблеми има с питейната вода за местните. Такава почти няма. Всички обитатели на бедните квартали използват водоеми край Найроби, а водата там е просто ужасна. От гореизложеното можем да кажем с пълна увереност, че холерата и коремния тиф не са най-лошото нещо, което може да бъде „пипнато” чрез пиене на тази вода.

 

 

 

 

 


 

В Кибера проблемите и бедите нямат край. Според статистиката, предоставена от ООН, всеки втори обитател на бедняшки квартали е бил жертва на грабеж, а около един милион души страдат от ХИВ. Очевидно немного са чували за мерки за контрацепция.

 


 

Проституцията, алкохолът, наркотиците и широко разпространената безработица са реалностите, в които всеки живеещ в Киберd трябва да съжителства.

Станете почитател на Класа