Жестоки удари по световна звезда

Световният №3 в мъжкия тенис Александър Зверев понася жестоки удари в последно време и то не само на корта. 22-годишният германец отпадна рано от турнирите в Маракеш, Монте Карло и Барселона, но това не са най-големите му проблеми.

В последно време тенисистът е лишен от най-големите си опори извън корта. Баща му Александър има заболяване, заради което дори беше приет в болница за няколко дни.

 

 

„Важното е, че вече започна да се оправя и отново ще бъдем заедно“, призна Саша Зверев.

Друг проблем е отсъствието на треньора му Иван Лендъл. Легендарният чех има алергия към полените и заради това не присъства на последните мачове на немеца. Очаква се 59-годишният Лендъл все пак да бъде до тенисиста на предстоящия „Ролан Гарос“ (26 май–9 юни).

Вчера пък Александър Зверев призна, че се е разделил гаджето си – 21-годишната тенисистка Олга Шарипова. Към добавка на всички проблеми извън корта идва и съдебното дело доскорошния си мениджър Патрисио Апей.

„Цялата история около раздялата с Патрисио ми отнема много време и енергия. В момента сам съм си мениджър. Всичко обаче постепенно си идва на мястото. Радвам се, че ще мога да се концентрирам изцяло около изявите на корта“, обяви победителят във финалния турнир на АТР в Лондон през 2018 г.

Станете почитател на Класа