Това, което стюардесите не казват

Всяка една работа си има своите ограничения и забрани. За тези, които са в авиацията, това не прави изключение. Нещо повече - авиокомпаниите забраняват на сътрудниците си повече, отколкото на други места. 

Външен вид

 

Там препоръките и ограниченията започват още на ниво събеседване. Стюардесата е лице на компанията. Затова и авиопревозвачите са заинтересовани от това те да бъдат с привлекателна външност и хубава фигура. 

 

https://pochivka.blitz.bg/media/thumbs/201902/950/1550006211_1.jpg?_=1550006375

 

Например на стюардесите е забранено да имат татуировки или пиърсинг на видими места. Освен това авиокомпаниите имат изисквания и колко трябва да тежат момичетата и точно какъв размер дрехи да носят. 

Неотдавна в една от компаниите се разпали съдебен процес. Две от стюардесите заведоха дела, защото работодателят е намалил заплатите им заради повече килограми. 

 

https://dama.bg/uploaded/img/11_%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD.jpg

 

На стюардесите е забранено да ходят и в измачкана униформа - тя винаги трябва да е идеално изгладена. Забранява се да носят прекалено високи токчета или обратното - обувки без ток.

 

https://magelanci.com/uploads/monthly_04_2013/post-140-0-74413200-1367355818.jpg

 

Има и още едно изискване за униформата - забранено е тя да бъде пренасяна в багажното отделение. Авиокомпаниите се опасяват, че би могло да бъде загубена заедно с куфара при грешка в натоварването. 

Освен това има забрана и за това стюардесите да ходят на работа без ръчен часовник - той е необходим по време на полета. 

 

http://1.bp.blogspot.com/_dRnLDhNZ6dU/TQLVfWkEUiI/AAAAAAAABQw/w2hJKznXpII/s1600/air+asia+cabin+crew.jpg

 

Как да се гримират подходящо за работата си и каква прическа да си направят е нещо, на което стюардеите се обучават още на ниво усвояване на новата професия. 

 

 

Забранено е да се носи прекалено ярък грим, а също да се правят и екстравагантни прически. Някои авиокомпании имат изисквания дори за дължината на косите - не може те да са прекалено къси или пък прекалено дълги. 

 

Поведение

 

На стюардесите е забранено да пият по време на полет или, когато са в командировка. По принцип авиокомпаниите предпочитат да назначават жени, които изобщо не употребяват алкохол.

На стюардесите не се препоръчва да се запознават с пътниците по време на полет, но пък след кацането няма проблем за това. Също така в повечето авиокомпании не е забранено да се завързват връзки между колегите. Стига това да не пречи на работата. 

 

https://webnews.bg/uploads/images/78/3378/183378/orig.jpg?_=1446830088

 

Стюардесите са длъжни да внимават и какви снимки публикуват в интернет. В никакъв случай не трябва да са непристойни. Някои авиокомпании дори забраняват на служителките си дори да пускат снимки, на които са по бански. 

Що се касае до общуването с пътниците - на стюардесите е забрането да им крещят, да ги нагрубяват или да се държат по неподобаващ начин. Едни от основните качетва, които се търсят - устойчивост на стрес, комуникативност и усмихнато, ведро излъчване.

Станете почитател на Класа