Пием тези неща всеки ден...

Чести приемът на определена храна ни кара да се чувстваме дискомфортно и да се подуваме. Освен храната обаче е добре да обърнем внимание и на напитките, които консумираме. Оказва се, че има няколко, които употребяваме всеки ден, а те водят до издуване на корема и всъщност само ни пречат да отслабнем.

Разкрихме Ви как ще се промени организмът ви, ако всеки ден слагате по малко черен пипер в храната си. Споделихме ви и как хлябът съсипва тялото ви, като дори ви показахме какво ще се случи с тялото ни, ако го спрем.

 

Тези от вас, които се придържат към строга диета, често се чудят от къде всъщност идват излишните килограми, при положение, че се ограничават. Оказва се обаче, че забравяте някои напитки, които всички ние употребяваме ежедневно, а дори не подозираме как те влияят на тялото ни. Решихме да споделим с вас тези 5 неща, чиято употреба трябва задължително да бъде ограничена, ако искате да отслабнете и да имате плосък корем.

 

Кафе сутрин?

 

 

Няколко чаши кафе сутрин могат да имат неочакван ефект. Можете да усетите радост, но и внезапно подуване на стомаха. Силното кафе всъщност дразни стомаха и може да причини подуване на лигавицата. Всеки вид кафе всъщност може да предизвика спазми в червата, а това да доведе до подуване на корема. Може да се справите с този страничен ефект, като използвате канела или джинджифил. Млечните продукти само биха увеличили подуването.

 

Сода – източник на проблеми с храносмилателния тракт.

 

 

Мехурчетата се образуват от газ в комбинация с течност, тъй че като пием тази газирана напитка, въздушните мехурчета попадат в стомаха ни и познайте какво започват да освобождават. Те са причината да ни се оригва Ако содата е сладка, то подуването ще се засили. По-добре е да пиете чиста вода. Диетичната сода има същия ефект. Причината е, че храносмилателните ви органи не са в състояние напълно да абсорбират полиолите, което предизвиква ферментация в червата, а това води до газове.

 

От биричката се получава коремче – това го знае всяко хлапе

 

 

Мечтаете ли си за плосък корем? Е, ако консумирате редовно биричка, то това ще е абсолютно невъзможно за постигане. След като пиете бира започвате да усещате тежест в стомаха. Бирата, точно както и содата, причинява подуване на корема и газове.

 

Винце

 

 

 

Всички, които мечтаят за перфектен корем е добре да забравят за пиенето на червено вино. Вината от бяло грозде се приемат малко по-добре от организма При някои хора коремът се подува буквално незабавно след консумацията на една-две чашки вино. Тази алкохолна напитка съдържа захар, освен това може да причини газове.

 

Мляко

 

 

 

Невъзприемането на протеин от млечните продукти може да предизвика подуване. Ако искате да имате плосък корем, то внимавайте какво консумирайте, следвайте количествата според диетолозите.

 

 

 

Знаейки горните факти е добре да помислим как да изключим тези 5 напитки от менюто си. Хората обаче сме такива, че рядко мислим какви са резултатите от действията ни. Тези, които са в процес на отслабване, е добре да пият повече чиста минерална или чешмяна вода. Тя допринася за разграждането на мазнините. Ако искате да се поглезите с друго, освен с нея, то може да опитате зелен чай

Станете почитател на Класа