Бодигард на Меган Маркл подаде оставка само след половин година служба

Жена - бодигард на Меган Марк, херцогиня на Съсекс, подаде оставка след като прекара само шест месеца на служба, съобщиха британски медии. Оставката се случва няколко седмици след като личният асистент на херцогинята и съпругата на принц Хенри Английски също напусна длъжността си.

 

Жената - бодигард, която не е била идентифицирана от съображения за сигурност, е била ръководител на защитата на херцога и херцогинята на Съсекс за по-малко от година и е първата жена, която е играла такава важна роля в безопасността на британското кралско семейство.

 

Източник от Скотланд Ярд потвърди оставката за Дейли Мейл: "Вярно е, че тя напуска, обяви го на кралското семейство и началниците си преди Коледа." Лондонската полиция заяви също, че агентката е напуснала поста "по лични причини".

 

"Оставката е по лични причини и няма абсолютно нищо общо с херцога или херцогинята, които са много разочаровани, че са я загубили". Оставката идва след като личният асистент на Меган Маркл, Мелиса Туаби, напусна Кенсингтън Палас миналата година, след като прекара шест месеца на длъжност.

 

Личната секретарка на Хенри и Меган, Саманта Коен, също се подготвя за последните си дни в офиса. Жената е работила за кралското семейство в продължение на 17 години, въпреки че първоначално е трябвало само временно да заеме тази позиция.

 

Що се отнася до оставката на бодигарда, съобщава се, че желанието на Меган Маркл да бъде възприемана като „още една от народа" е изправило предизвикателства пред защитния й екип. Според източник в "Сънди таймс" за американската екс-актриса е трудно да свикне със строгите правила за безопасност на кралското семейство.

 

"За разлика от някой, който е израснал в кралското семейство и е свикнал да има защита от ранна възраст, за Маркл това може да бъде доста рестриктивно", каза източникът.

"В сегашната си роля тя не може да отиде никъде без защитния си екип и това е голяма ограничителна сила за човек като нея", каза той.

Станете почитател на Класа