Ето как изглежда най-секретната Волга на КГБ (ВИДЕО)

По времето на Съветския съюз за спецслужбите в страната е била изработена специална Волга ГАЗ 23Б на базата на ГАЗ-23. Този автомобил е бил използван от КГБ.

 

Волгата за КГБ някога е била една от най-секретните разработки на съветските инженери и конструктори, пишат световните издания. Външно практически тя не се различава от стандартната версия. Но под капака си колата има мощен двигател с 200 конски сили. Машината е подложена и на някои технически доработки (например подсилени пружини в окачването, нови спирачки и нова скоростна кутия), а в салона е било монтирано най-съвременно за времето си комуникационно оборудване.

 

Ето как изглежда най-секретната Волга на КГБ (ВИДЕО)

 

В резултат на всичко това, „обикновеният” съветски седан можел успешно да следва чуждестранни дипломати (и шпиони!), които обикновено използвали най-добрите модели на автомобилната индустрия.

 

Никой не знае колко такива автомобила са били произведени. Сега почти няма такива волги. Те могат да се видят в някои музеи или в частни автомобилни колекции.

 

 

Вижте най-удивителния съветски тунинг на ГАЗ-21 Волга (СНИМКИ)

 

Вижте най-удивителния съветски тунинг на ГАЗ-21 Волга (СНИМКИ)

 

По времето на съществуването на Съветския съюз, хората в страната искали някак си да подобрят колите си, но ресурсите, както знаете, били ограничени. Така се появили автомобили като необичайната Волги ГАЗ-21, поставена за продажба за 3 750 долара, информират световните издания.

 

 

Автомобилът изглежда като смесица от резервни части за различни съветски автомобили. Очевидно неговият създател е работил в автосервиз или в депо за автомобили и е имал достъп до всички тези детайли.

 

 

Предната част на колата напомня малко за Чайка ГАЗ-13. Между другото, именно от нея са взаимствани редица декоративни хромирани елементи. Габаритите са взети от ГАЗ-М20 Победа, а четирите фара  - от Москвич-407 (въпреки че са поставени хоризонтално).

 

 

 

В допълнение, тунингът на Волга включва хромирани части в салона, както и плетен волан. 

 

 

 

 

Няма да повярвате какъв ефектен кабриолет направиха от Волга ГАЗ-21 (СНИМКИ)

 

 

 

 

 

 

Станете почитател на Класа