Възкръснали от пепелта

Красивата външност не е най-важното нещо в живота на един човек! Но не всяка жена може да остане щастлива и да намери любовта, след като е загубила красивото си лице. Днес ще ви разкажем историите на 5 красиви дами, които са загубили външната си красота, но са успели да се преборят за щастието си.

Кейти Пайпър

 

 

През 2008 година британската журналистка, телевизионна водеща и фотомодел Кейти Пайпър е залята с киселина. Зад нападението стои приятелят й Даниел Линч. Съучастникът му издебва момичето и залива лицето му със сярна киселина.

 

 

Моментът на нападението е запечатан от камери за видеонаблюдение и много скоро Даниел и Силвестър са арестувани. По-късно Кейти разбира, че бившият й приятел вече е бил подсъдим за подобно престъпление. Оказва се, че в миналото Даниел е залял човек с вряла вода.

 

 

След инцидента на Кейти са й направени 40 пластични операции. За съжаление, тя остава завинаги сляпа с едното око. Огромното нещастие, което я сполетява, не й пречи да намери личното си щастие. През 2015 година тя се омъжва за Ричард Сатън, с когото се среща от четири години. Двамата имат две момиченца.

Лакшми Агарвал

 

 

Индийката е само на 15 години, когато е залята с киселина от по-големия брат на свой съученик. 32-годишният мъж бил бесен, че Лакшими не иска да се омъжи за него и решава да я накаже по най-ужасяващия начин.

 

 

След нападението младата индийка прекарва 10 седмици в болницата. Лекарите са принудени да свалят цялата кожа от лицето й, което променя външността й напълно. Осем години момичето живее като истински затворник, защото заради ужасяващия й вид никой не иска да я наеме на работа.

 

 

Животът на Лакшми се преобръща на 180 градуса, когато се запознава с друга жертва на киселинна атака. Сега тя е известна активистка и лице на моден индийски бренд. Омъжена е за журналиста Алока Дикшита, който води ожесточена кампания срещу нападенията с киселина. Наскоро Лакшими стана майка на момиченце, което със сигурност смята, че майка му е най-красивата жена на света.

 

Турия Пит

 

 

Австралийската спортистка Турия Пит e жертва на страховита стихия. През 2011 година младата жена се оказва в епицентъра на пожар в степта. Огънят изгаря 64% от тялото й, а лекарите се съмняват, че ще оживее.

 

 

Турия обаче e истински боец. Тя губи осем от пръстите на ръката си, прекарва в болницата две години, през които са й направени около 100 операции, но не губи волята си за живот. През цялото време до нея е Майкъл, с когото се среща още от ученическите си години.

 

 

През 2015 година тя му се врича във вечна вярност, а две години по-късно го дарява със син. Към днешна дата Турия води активен образ на живот: кара колело и сърф, работи и помага на хора, оцелели при пожари.

 

Лалита Бен Банси

 

 

През 2012 година между индийката Лалита и братовчед й избухва скандал на сватбата на собствения си брат. Тя зашлевява звучна плесница на кръвния си роднина, който не успява да забрави обидата. Малко след инцидента на Лалита й предстои да се омъжи. Но 15 дни преди голямото събитие братовчед й я залива с киселина.

 

 

Младата жена преминава през 17 възстановителни операции и предателство от страна на любимия човек, който се отказва от плануваната сватба.

След този удар Лалита решава, че повече никога няма да бъде щастлива.

 

 

Но веднъж набира погрешен телефонен номер, а мъжът отсреща толкова харесва гласа й, че много скоро й се обажда отново. Двамата започват да си общуват често и скоро Лалита му признава, че е жертва на киселинна атака. Рави Шанкара Сингха не се притеснява от това и й предлага да се срещнат. А след известно време двамата вдигат сватба, на която присъстват и местни кинозвезди.

Татяна Воронина

 

 

Украинката Татяна Воронина става жертва на ревнив почитател. 18-годишното момиче отхвърля ухажора си, а той решава да й отмъсти, заливайки я със сярна клиселина. След нападението Татяна оживява, но от красотата й няма и помен.

 

 

За 10 години са й направени 10 възстановяващи операции. След тях тя решава да участва в телевизионния проект "Върнете ми красотата". Благодарение на съвместната работа на хирурзи, стилисти и психолози Татяна успява отново да повярва в себе си. Скоро след това се запознава с млад мъж на име Андрей, който сякаш не забелязвал белезите от нападението и операциите. 10 месеца по-късно двамата стават законно семейство.

Станете почитател на Класа