Тъжна новина за секса и мъжете!

Появи се тъжна статистика за секса и мъжете. Тя е свързана не с мъжкото здраве, а с впечатленията от половия акт. Това са установили учени от Университета в Куинсланд. Те твърдят, че посттраматичният стрес след половия акт все повече поразява мъже на средна възраст.

По данни на изследователите, след като постигат оргазъм, мъжете изпитват разочарование от физическата близост с партньорката си. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Sex & Marital Therapy.

 

Учени обявиха тъжна новина за секса и мъжете!

 

Според учените емоционалните прояви при мъжете, които могат дори да се разплачат след секс, са свързани не с дисфункцията на половите органи, а с психологични проблеми. Оказало се, че една голяма част от мъжете изпитвали раздразнение, разочарование или пък силен емоционален срив. 

Изследването обхваща анонимно допитване до 1200 мъже, които при отговор на въпросите честно си признали, че почти не изпитват удоволствие от половия контакт. Други пък твърдели, че са се почувствали използвани, а трети - объркани, защото партньорката не е отговорила на очакванията им. .

Психолозите са изяснили, че отрицателни емоции след секс са изпитвали поне 41% от мъжете. 

Основната причина за такива прояви може да произхождат от стреса на работа, емоционални сътресения, свързани с отношенията вътре в семейството или пък насилие, преживяно в детството, казват още учените.

Станете почитател на Класа