Липсата на секс крие...

Секс – това е хубаво и полезно нещо за нас и здравето ни. Когато в живота ни го практикуваме редовно, то ние сме щастливи, весели и много активни. Съгласете се, че е много по-добре с него, отколкото без. Какво обаче се случва с тялото ни по време на интимно затишие? Сексолог и гинеколог ще разкрият каква точно е вредата за здравето, психиката и тялото ни.

 

„Няма да ви плаша с ужасяващи истории от поредицата „Едно момиче не прави секс една година и ужасни неща започнаха да й се случват. Не е нещо фатално и невъобразимо. Сексът обаче е важен за тялото и психическото и физическо здраве. Ето защо отсъствието му влияе на тялото ни”, казва сексологът Наталия Романовска.

 

Вредно! Липсата на секс крие големи опасности за здравето ви!

 

Много хора говорят за ползите от секса и увреждането на тялото при отсъствието му. Малко хора обаче уточняват, че не точно интимният контакт е полезен, ами завършването му с оргазъм. Сексът без оргазъм е също толкова вреден колкото и липсата на каквито и да е забавления в леглото. Ако в живота ви има редовен секс, но не и редовен оргазъм, то трябва да помислите какво да направите по въпроса.

 

„Както обичам да казвам: „Всяка жена отговаря за оргазма си”, добавя сексоложката. Това означава, че не е нужно да чакате чудо или да обвинявате половинката си години наред, защото не получавате удовлетворение. Важно е в такъв случай да се прегледате, защото причините, поради които може да отсъства оргазмът могат да бъдат много – психологически блокаж, физиологични проблеми и т.н. Ако решите този проблем, то вашият живот и здраве значително ще се подобрят.

 

1. Търсете щастие

Големият град носи много стрес, умора и депресия. Ние сме принудени непрестанно да се стремим да намерим неща, които могат да ни направят щастливи. Научно казано, трябва ни източник на ендорфин и допамин. Ако сексът при вас липсва или е незадоволителен, то нормално да започнете да търсите други причини да се зарадвате. Често това е хапването на нещо сладко.

 

2. Намален имунитет

По време на оргазъм, кръвта се превръща в един хормонален коктейл, който подмладява всички клетки на тялото. Резултатът е намаляване на вредните ефекти от външната среда върху организма ви. Това не означава например, че без редовен секс ще ви стане студено. Имунитетът ви наистина може да намалее, но ще го усетите по-леко.

 

3. Повишаване на качеството на съня

Ендорфините, които се отделят в процеса на секс, са близо до състояние на еуфория. Това пък допринася за отпускане на тялото. Хормонът окситоцин, който се освобождава по време на оргазъм, причинява сънливост, което пък прави съня ви много по-дълбок и качествен. Няма как да не се съгласите, че сънят след секс е много по-сладък и по-приятен, което пък означава, че на сутринта ще се чувствате отпочинали и щастливи.

 

4. Ускоряване на процесите на регенерация

Сексът стимулира регенеративните процеси и активира производството на колаген. Според гинеколози, за жените над 35-годишна възраст, които имат гладка кожа, това е особено вярно. Не, без редовен секс, кожата ви няма да стане мигом по-сбръчкана. Активният и качествен полов живот обаче забавя този процес, което пък също допринася за това да се чувствате много по-добре.

Станете почитател на Класа