Ако рускиня поиска секс с чужденец на Световното, нищо не може да я спре

Кремъл е разтревожен, че рускините ще се държат с чужденците, пристигнали за световното първенство по футбол прекалено дружелюбно. Освен това има голяма вероятност да се разприказват за действителността в Русия. А тя не е такава, каквато я показва официалната пропаганда.

 

В Сочи сме. Две стройни и симпатични момичета в ярки и доста къси рокли се снимат пред един от най-скъпите хотели - „Суисхотел“. Едната от девойките показва на репортерите с ръка и прошепва на своята приятелка: „Гледай, бразилци!“ Двете се заливат от смях. Вятърът развява знамената на страните, участнички в първенството, магнолиите се полюшват бавно, въздухът е изпълнен с радостна възбуда. Бразилският национален отбор ще пристигне след няколко часа. Чакат ги бразилски запалянковци и руски граждани, повечето жени. Персоналът на хотела е готов да даде всичко от себе си звездните гости да се почувстват като у дома си. Някои хора обаче са готови да покажат още по-горещо гостоприемство.

 

Много рускини на различа възраст се надяват да завържат познанства с пристигналите запалянковци, футболисти и журналисти, които ще бъдат в Русия цял месец. Ще имат безброй възможности да направят това, защото цели 11 града в страната са домакини на мачове от шампионата. Според статистиката само феновете в тях ще са над един милион. Отборите са 32, съпровождат се от цели екипи. Това прави плановете за връзки доста вълнуващи.

 

 

 

 

По улиците, заведенията и плажовете цари оживление и непрекъснат купон. Веселието и поставената украса обаче не може да скрие истинското лице на Русия. „Много от руснаците изглеждат потиснати и нещастни. Чувствам се неловко и се опитвам да разбера какво им е на тези хора“, - споделя аржентинецът Данио Лукас.

 

Властите няма как да скрият зад пъстрите плакати и транспаранти бедността и социалните проблеми, както и преследванията по политически принципи. Хората общуват, хората споделят, а след чаша вино или няколко бири са още по-словоохотливи. Участниците и гостите в шампионата няма как да не разберат за какво става дума в Русия на Путин.

 

.

 

Шивачката от Сочи Лариса Горбачук разказва как през Зимната олимпиада в Сочи през 2014 г. се надявала да си намери мъж чужденец, но не успяла, защото не знае чужди езици. „Животът ми е постоянна борба, защото шивашката фирма, в която работя е все на ръба на пропастта. Заплатата е ниска и я получавам с голямо закъснение. Едва оцелявам, - разказва 43-годишната Горбачук. – Надявам се да успея да се запозная с някой поляк. Техният отбор е настанен в центъра на града в хотел „Хаят“.

 

Нейна приятелка си падала по италианци, макар че този път те не участват в шампионата.

 

Според официалната руска статистика през последните 15 години над 1 милион рускини са напуснали страната. Официалните власти се стремят да спрат този процес с всякакви средства, включително и заплахи.

 

Преди дни председателят на Парламентарната комисия по въпросите на семейството, жените и децата Тамара Плетньова предупреди сънародничките си за опасностите, които крие секса с гостите на Световното първенство. Тя предупреди в интервю за радио „Говори Москва“: „Децата, които могат да се родят от такива случайни връзки след време ще страдат много. Така е било още по време на съветската власт, когато рускини са се забърквали в любовни приключения с чужденци“.

 

Плетньова има предвид т.нар. „децата на Олимпиадата“. Това е митът за чернокожите русначета, родени от рускини след Олимпийските игри през 1980 г. Дори и след толкова години Плетньова не пожела да признае, че всъщност най-много деца рускините раждаха от връзки със студенти от Африка и Латинска Америка, които учеха в СССР. Истината е, че много от тези семейства са щастливи и до днес, въпреки че някои от чернокожите русначета страдат от жесток расизъм. Руските управници днес, както и предшествениците им, не искат да признаят, че много жени постъпват по този начин, за да се избавят от руската действителност.

 

70-годишната Плетньова отива още по-далеч и заявява: „Добре е все пак, ако двойката е от една раса, но друга раса… Трябва да раждаме свои деца. Не съм националистка, но…“.

 

Вместо да изслушат проблемите на руските жени, властите предпочитат да приглушат гласовете им.

По време на Зимната олимпиада през 2014 г. подразделението „за борба с екстремизма“ преследваше в Сочи вокалната група „Пуси Райът“. Само за една седмица членовете на групата бяха арестувани три пъти, защото проповядвали за спазване правата на жените. Техни фенове са бити и задържани по време на концерт.

 

Миналата седмица властите пребиха петима активисти срещу управлението на Путин по време на конференцията „Открита Русия“ във Владивосток. Според депутата в местния парламент Иля Яшин: „Арестите се прилагат в цялата страна, за да се задуши опозиционната активност по време на световното. Ето това не ми харесва в поведението на ФИФА. Путин използва шампионата, за да парадира пред официалните гости, да укрепи своята власт и да оправдае корупционните практики покрай строителството на стадиони и съоръжения за първенството. ФИФА си затваря очите за това…“.

 

Яшин дава пример с 22-годишния активист Денис Михайлов от антикорупционното движение на Алексей Навални, който за един месец е арестуван три пъти.

 

Центърът на Москва е пълен с футболни фенове, които развяват знамена на Аржентина, Иран, Перу, Колумбия и много други държави. Всяка вечер чужденци се разхождат с бири в ръка по централната улица „Тверская“, забавляват се на Червения площад, отдъхват в парковете и по бреговете на река Москва. Там те си бъбрят със своите нови руски приятели за живота.


Главният редактор на радио „Говори Москва“ Сергей Доренко е категоричен, че нито един руски чиновник не е в състояние да пребори страстното желание на руските жени, решили да си намерят мъж чужденец, за да си осигурят по такъв начин по-добър живот. „Днес наблюдаваме някакво архаично настроение у хора, които ненавиждат чужденците, всичко непознато, либерално. Те обвиняват света в неуважение към Русия. Голяма част от тези хора знаят само руски, чувстват се безпомощни и се крият зад ненавистта срещу останалия свят. Само че нищо няма да спре руските жени в този месец на необичайна свобода, докато продължава шампионата. За разлика от бабите си, съвременните девойки и жени страстно търсят приключения, искат да си намерят различни мъже и преживявания. В тази игра няма правила, забраните не действат“.

 

Анна Немцова

The Daily Beast, USA

*Заглавието е на редакцията.

 

***

 

Аржентински указания как се сваля рускиня шашнаха журналистите

 

В навечерието на Световното първенство Аржентинската футболна асоциация (AFA) отпечата за журналистите съвети как да се общува с руските девойки, пише испанският вестник El País. Брошурата с информация за руския език и култура била разпространена сред журналистическите екипи, които ще са в Русия за отразяване на шампионата. Разделът „Как да се държиш, за да привлечеш вниманието на руска девойка“ обаче предизвика възмущение. Ето какво пише в този раздел: „Руските девойки не обичат да ги третират като обект“. „Те ще ти обърнат внимание ако миришеш на парфюм и си облечен добре“. „Те ненавиждат скучните мъже“. „Не задавайте скучни въпроси за секса“. „Правете комплименти за уникалността на всяка девойка“. „Избирайте внимателно, защото в Русия хубавите девойки са много“.

 

Указанията за сваляне на рускини по време на Световното.

Станете почитател на Класа