Фотограф рискува живота си и засне уникални КАДРИ

Фотографът Георг Робъртсън рискува живота си, за да заснеме уникално явление край бреговете на малкия остров Оук. Авторът на снимките пояснява, че е решил да заснеме вълните, но в един момент морската шир се преобразила, преобразили се и вълните и се превърнали във фантастични квадрати. Робъртсън не знаел, че подобно морско явление е не само интересно, но и много опасно за плувци и хора с лодки, какъвто е бил самият той.

 

 

 

По думите на учените, квадратните вълни се образуват при сблъсък на топли със студени течения и повличат всичко, което се намира на повърхността. Голяма част от туристите, които посещават подобни райски кътчета, са запознати с тази опасност и се стараят винаги да се вслушват в съветите на местните жители. А Георг Робъртсън е успял да избегне смъртта благодарение на спасителния хеликоптер, който бил на острова.

 

 

Въпреки че той му се притекъл на помощ в последния момент... Ако не го беше сторил, може би никога нямаше да видим тези снимки. Следва да се отбележи, че мнозина независими изследователи не са съгласни с изводите на учените, че квадратните вълни се образуват на кръстопътя на топлите и студени течения. Това не се потвърждава нито в лабораторни условия, нито на други места от нашата планета, където срещата на различни по температура водни потоци не образуват нещо подобно.

Станете почитател на Класа