Дарина Павлова фалира тотално „Мултигруп”

Дарина Павлова е напът да фалира тотално бизнес империята на убития си съпруг Илия Павлов – „Мултигруп”. Милиардите, които наследи вдовицата на боса, се топят като снежинки в ръцете й, разпилени по луксозни партита, почивки и куп глезотии, благодарение на които тя се изживява като истинска кралица.

 

Явно обаче Дарина е закъсала, защото е започнала да разпродава на безценица собствеността на империята у нас, след като години наред не инвестира и лев в хотелите и имотите и те западат.

 

Постепенно от империята „Мултигруп” се режат все повече парчета. Тя беше разделена при убийството на Илия Павлов през 2003 г., а сега от нея има жалки останки. Дарина Павлова продаде част от туристическия бизнес на групировката още преди години, а сега явно е напът да се отърве и от останалите.

 

Сред тях са хотел „Рила” в Боровец, който беше на загуба миналата година от 6000 лв. след близо 1 млн. лв. печалба през 2014 г.

 

Хотел-казино „Интернационал” в Златни пясъци за 2015 г. носи общо приходи от 37,6 млн. лв., но печалбата му е все по-малка.  „Грандхотел Варна” е един от петте хотела на фамилия Павлови в "Св. св. Константин и Елена".

 

Към днешна дата това са 5 хотела в „Св. св. Константин и Елена”, обединени в един комплекс. За миналата година приходите от всички обекти са 12,9 млн. лв., което също е сериозен спад.

 

Бившата правителствена резиденция „Перла”, разположена северно от Приморско, е също лошо стопанисван и затворен от години имот от империята на „Мултигруп”.

 

По-добро е състоянието на петзвездния "Арбанаси палас", в близост до който се намира гробът на Илия Павлов, който бе един от най-богатите българи в началото на XXI век.

 

Продаден наскоро е "Парадайз Бийч", намиращ се между Слънчев бряг и Свети Влас. Новият собственик Венелин Ташев започва пълно преустройство на някогашната перла в империята на Илия Павлов. Крупният хотелиер закупи гордостта на „Мултигруп”  преди близо година и половина след продължителни преговори с представители на холдинга.

Станете почитател на Класа