Мариус Куркински закусва край кофи за боклук

На гений като Мариус Куркински всякакви странности са му позволени. Дори когато закусва край кофа за боклук или прегръща дървета по улиците, нямаме право да му се присмиваме - може би в такива моменти на ексцентричност в главата му се ражда поредният хитов спектакъл, пише "Уикенд".

 

Преди дни папараци засякоха култовия актьор и режисьор да похапва баничка до контейнери за смет в центъра на София. Миризмата от кофите изобщо не го смущаваше – той вероятно дори не я усещаше, защ ото вниманието му бе погълнато от изрисувани на близкия дувар графити. „Ушев, остави децата!", гласеше единият от надписите и навяваше асоциации със сериала „Войната на таралежите", в който малчугани водеха битка с пречещия им да играят баскетбол в махалата Ташев.

 

Пред Мариус имаше и неприлични рисунки на жени по цици, но не допускаме, че те са предизвикали творчески размисли в главата му. Край кофите за боклук Мариус прекара почти 10 минути. През това време той успя да излапа баницата си, а също и да изпие една малка боза. Накрая, когато приключи със съзерцанието на графитите, Куркински се загащи и пое по пътя към Народния театър, в който създава шедьоврите си.

Станете почитател на Класа