Започна месецът на празненствата и богатата трапеза

Декември!Декември!Декември! Започна месецът с най-хубавите празници и многото почивни дни. Месецът, в който украсяваме елха, получаваме подаръци, радваме се на вкусна храна, замеряме се със снежни топки и сплотяваме семейните отношения. Според проучване на най-голямата платформа за поръчки на храна foodpanda, 42% от Българите, отбелязват последния месец от годината като свой любим. Декември е златната ера на зимата. Защо това е така?:
Една от причините е заради пухкавия сняг, който предразполага за правене на снежни топки и спускане с шейни. Втората причина са празничното украсените улици и магазини. През целия месец, всичко е изпълнено с радост и веселие. Обичаме декември, защото идва края на годината и започва нова, изпълнена с повече надежди и вяра. Изпращаме и получаваме поздравителни картички до приятели от целия свят. И последната, но най-важна причина да обичаме толкова много този месец –са празниците и вкусната храна, която консумираме, преди да започнем поредната диета от 1.януари. Ето през, кой дни от месеца, да се приготвим за пищно угощение и весело настроение:
1. 06. Декември- На този ден отбелязваме празника на рибарите, на банкера, празника на Бургас и на св. Николай. По традиция на този ден се консумира пълнен шаран и хубаво домашно червено вино.
2. 08. Декември- Честит празник, мили студенти. Началото на този празник е тясно свързано с първото и до 1920 г. единствено висше учебно заведение у нас – Софийския университет. Повечето студенти се събират в различни курорти и започва една вечер, с много храна, алкохол и създаване на забавни спомени.
3. 20. Декември- Игнажден голям църковен празник. Посветен е на Св. Игнатий Богоносец, ученик на Йоан Богослов. На трапезата през целия ден се оставят сушени плодове и орехи
4. 24. Декември- Бъдни вечер- чества се с празничната вечеря, около която е съсредоточена основната част от коледната обредност. За последната трапеза от коледните пости, жените приготвят постна храна - нечетен брой.Най-почитаното ястие на масата е питката, която се разчупва от най-възрастния човек в къщата.
5. 25. Декември- Рождество Христово-Коледа- На трапезата присъстват пита, баница, печен дроб, пастърма със зеле, свинско с праз, печена кокошка, коледни бисквитки и кейк(щолен)
6. 31. Декември- Нова година- време е за шумно парти. Задължително на трапезата трябва да присъстват баница с късмети, сладкиши и пържоли. Наблегнете на храната, защото сме сигурни, че от следващата сутрин, ще се подложите на поредната диета.
Това са празниците през обичания Декември, които са само тренинг, за това, което предстои през Януари. Усмихвайте се, обичайте, бъдете добри и се забавлявайте, през най-хубавия зимен месец.

Станете почитател на Класа