Жега: Градусите доближават 30

Честито лято! Така започна прогнозата си синоптикът на bTV Емил Чолаков. Градусите се повишават и в някои райони на страната ще доближат 30.Времето над Западна България ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валеж. Над останалата част от страната ще бъде със значителна облачност и на места ще има превалявания - предимно слаби. Към края на деня и над източната част от страната облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е от северозапад - слаб, в Източна България временно умерен.

Максимални температури между 23° и 28°, в София около 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието облачността ще е значителна. На места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, временно умерен северозападен вятър. Максимални температури 23-24°. Температурата на морската вода е 19-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа умерен, временно силен северен вятър. Облачността ще е по-значителна над масивите от Централна и Източна България, а в следобедните часове и над Западна. На места ще превали дъжд. Възможно е и да прегърми. Максимална температура на 1200 метра 16°, на 2000 метра около 9°.

Станете почитател на Класа