Джамбазки: Ромският въпрос ще се реши с лопата, работа и книга

Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки сподели в студиото на "Гореща точка" по TV7, че има проблем в ромките махали: „Това са хора, които нямат образование, нямат трудови навици, затова се случва така, че тази голяма маса от хора, не си плащат сметките. Фактите говорят. ВМРО има интерес тези хора да работят и да бъдат нормални граждани", каза Джамбазки.

„Една част от представителите на тази общност спекулират с бедността. От една страна имаме катуни, от друга страна се продават гласове", каза още той.

„Решението на ромския въпрос е формиране на трудови навици и ясното съзнание на всеки български гражданин, че има задължения, равни с неговите права. Когато няма очакването, че има привилегия, защото си се родил циганин, и че водата и токът трябва да се платят, тогава ще бъде равноправен на всички останали", подчерта Джамбазки.

На същото мнение за образованието беше и лидерът на партия "Евророма" Цветелин Кънчев, който изтъкна, че в ромски семейства с родители среднисти няма повече от две-три деца. По думите му тенденцията е положителна и започва леко да се върви в посока на образованието.

Той беше категоричен, че стратегията за ромската интеграция трябва да бъде анулирана незабавно, защото е създадена с участието на 22-те ромски организации, които, по думите му, са откраднали парите за интеграцията на малцинството.

„Аз имам интерес циганите да са нахранени, образовани и добре облечени. Когато са бедни и гладни, не гласуват за мен, а за онези, които дават парите", подчерта Цветелин Кънчев и категорично заяви, че всеки в тази държава трябва да си плаща сметките.

„Със стратегия циганин - българин няма да стане, а с лопата, работа и книга. Помощите трябва да бъдат спрени", отрази председателят на ВМРО.

Станете почитател на Класа