Закриването на Олимпиадата през погледа на чуждестранните медии

Церемонията по закриване на зимните Олимпийски игри в Сочи показа, че Русия има прекрасно чувство за хумор. Такъв е коментарът в редица американски издания, оценили шегата на организаторите на закриването на Игрите за неразтворилия се олимпийски пръстен.
„По време на церемонията на закриване на Игрите Русия демонстрира прекрасно чувство за хумор и самоирония. Танцьорките оформиха пет кръга, единият от които - първият, не се отвори веднага. Всички веднага се сетиха за церемонията на откриването на Олимпиадата, когато снежинката, която трябваше да стане пети олимпийски пръстен, поради технически проблем не се разтвори", коментира телевизионният канал NBC, който има ексклузивни права върху излъчването на Игрите-2014 на територията на САЩ.
Агенция „Ройтер" нарече церемонията „потресаващо зрелище". Специални похвали заслужиха танцьорките от Болшой и Мариински театри и знаменитият пианист Денис Мацуев, изпълнил на пиано втория концерт за пиано на Рахманинов.
Американският спортен интернет-портал Bleacher Report на свой ред посочва, че церемонията на закриването е станала великолепен край на потресаващите съревнования, продължили повече от две седмици. „Церемонията на закриването на Игрите не беше толкова грандиозна, като церемонията на откриването, но в нея имаше всичко: трогателни моменти, забавна самоирония и заключителна среща със спортистите - главните герои на Олимпиадата".

Станете почитател на Класа