ГЕРБ се връща само с военен преврат; Голям лапни…

След краткото "социологическо" проучване на Бойко Борисов в залата, в която се провеждаше конгреса на ГЕРБ, разбрах, че не само никоя от парламентарните партии не иска да прави коалиция с ГЕРБ, но и членовете на ГЕРБ също не искат коалиция с нито една от тях. Е питам аз, при това положение тия хора защо се надяват, че някога ще могат да управляват отново? Единствените начини, по които ГЕРБ могат да получат обратно властта при сегашното разпределение на предпочитанията на електората, е с изборна фалшификация или с военен преврат.
Stephan Yankov

Сега се вихри скандал за "тролове ". И никой не се замисля, че стотина журналисти също са тролове, само че по-добре платени. Социолози и политолози - също. Да ги изкараме на светло с доходите им, а? Пишем такъв закон.
Венцислав Лаков (депутат от "Атака")

Бареков е новият Яне Янев, а Росен Петров е новият Николай Бареков! Мечки на синджир!!!
Невена Продева

А па, ако успеете да съчетаете „Бойкотирай LAFKA" с „Прочети Кафка", току виж след някоя и друга година започнали да ни се получават нещата...
Уви, за съжаление смятам, че единственото, което не бойкотирате са романите на Коелю и холивудските бози по мултиплексите!
Venci Micoff

Не спирам да се ядосвам на маниерния начин, по който медиите ни съобщават за проекти и предложения така, сякаш са станали факт – „Без лекари в линейките", „В затвора за раклата на баба", „Уволняват ни по имейла". Кряскащите лъжливи послания заглавия по вестници, сайтове и телевизии...
Светла Иванова

Голям уй лапни, голяма дума не казвай
Венеф-Кобилкина

Имаше разни относително устроумни тълкувания на абревиатурите на партиите. СДС например, беше Стани Да Седна. Но най-старателно избираната абревиатура на партия, която да заличи даже съдържанието на наименованието, беше ГЕРБ - граждани за европейско развитие на България. Целта очевидно е била думичката "герб". Което не би трябвало да се допусне за регистрация в съда, но този съд какво ли не е допуснал. Оказа се, че вместо Граждани има Мутри, вместо Европейско, има Мафиотско, вместо Развитие има Разруха, вместо България има Майната ви! Иронията на абревиатурите роди истината:
ГЕРБ означава, както забеляза Илко Семерджиев, Гавра с Европейското Развитие на България. И точка!
Bogomil Bonev

По интересен начин журналистиката променя езика ни: вместо традиционното „съседката вика...", или „чух от един самозванец...", все по-често се използва израза „по мнение на специалистите".

Станете почитател на Класа