14-годишен наръга баща си над 60 пъти

Ученик призна, че той и неговият по-възрастен брат са ръгали баща си с нож над 60 пъти, докато той спял на дивана. 14-годишният Джером Елис призна, че заедно с 22-годишния Джошоа е убил Нийл Тъли, докато е лежал на меката мебел във всекидневната. При атаката те почти отрязали главата на 54-годишния мъж. Двамата обаче твърдят, че мотивът им бил самозащита. По думите им, баща им заплашвал тяхната сигурност и тази на майка им. След убийството братята избягали от дома и обмислили възможността да се самоубият с големите ножове, които те използвали, за да накълцат баща си. В крайна сметка обаче момчетата решили да се предадат на полицията.

Говорейки от скамейката за подсъдими, скрит зад параван в съда в Гилфорд, Джером разказа на съдебните заседатели събитията, случили се на 12 август миналата година. Джошуа, сега на 23 години, който е страдал от депресия, е живеел на практика като отшелник на тавана на жилището.

В съда стана ясно, че той е казал на своя брат, че по време на спор с майка им, Тъли е заплашил да вземе брадва и да я използва. „Той ми каза, че трябва да го убием", каза Джером. На въпроса на прокурора, дали се е съгласил, Джером отговори позитивно. „Според мен, това бе единственият начин, защото той заплашваше всички в семейството, включително мен, брат ми, майка ми и дори собствените си деца", каза още той.

Той разказа как заедно с Джошуа са слезли на долния етаж, взели са от кухнята два ножа, след което са нападнали Тъли, докато е лежал на дивана във всекидневната. „Не мислех трезво, всичко ми бе като в мъгла", разказва Джаром, който не можа да си спомни колко време е продължила атаката.

След убийството двамата братя напуснали дома и се запътили към разположена наблизо гора, покрити с кръвта на Тъли. На следващия ден Мари Елис се обадила на своята свекърва Патриша Елис и й казала, че Тъли е мъртъв. Братята успели да се укриват от полицията в течение на няколко дни, преди да отидат в местна черква, в която по-големият брат казал на звънаря: "Ние сме убийци". После го помолил да повика полицията.

Преди показанията на Джером прокурорите припомниха в залата, че година по-рано Тъли бил оправдан по обвинение в опит за убийство на Джошуа, замахвайки с брадва.

Джером и друг брат преди убийството били изритани от дома си от биологичния си баща Гари Елис, след като той разбрал, че двамата тайно ходели да се срещат с майка си и Джошуа. Мари и Джошуа се зарадвали, че Джером и другия брат се върнали при тях, но Тъли ги предупредил, че те не могат да останат в малката къща, в която вече били живеели той, Мари, Джошуа и трите дъщери на Тъли и Мари.

В съда също стана ясно, че Тъли се е напивал ежедневно и се е държал агресивно с обитателите на къщата.

Станете почитател на Класа