Ники Илиев: "Живи легенди" ще ни напомни за старите приятели

Имаме покани да покажем филма "Живи легенди" в Англия, Германия и САЩ. Това заяви за БГНЕС Ники Илиев, актьор и режисьор на филма "Живи легенди", който вече е по кината от 14 февруари.

Илиев обясни, че идеята за лентата му е дошла преди 3 години, когато е отишъл на събиране със съученици. Темата за приятелството, за това, че понякога хората остяват нещата и не следват мечтите си, страхувайки се от нещо, много ме вълнуваше и исках да направя филм, който да вдъхнови хората по някакъв начин. "Живи легенди" ще накара хората да се замислят малко повече, да си спомнят за стари приятели, на които отдавна не са се обаждали, каза Илиев.

Режисьорът не е имал никакви затруднения по време на снимките с екипа си, защото идеята на "Живи легенди" е да бъде филм с приятели и за приятели. Въпреки че не са липсвали и леко страховити моменти, като например това, че по време на снимки бензинът на лодката, в която били актьорите свършил и се наложили да ги спасяват местни рибари. Филмът не е направен само, за да забавлява зрителите, надявам се да ги докосне емоционално, каза още Илиев.

Орлин Павлов, певец и актьор в "Живи легенди", обясни, че не му е било нито лесно, нито трудно да влезе в роля, но с помощта на Ники Илиев се е справил. Не са отсъствали и гафове по времето на снимките, разказа Павлов, на който му се наложило да повтори един и същи текст 16 пъти, докато се получи добре. С добро планиране на времето и добър екип е възможно да се съчетават актьорските и музикалните дейности, но нямам никакво лично време, каза певецът. Той обясни, че не е имал трудности, относно сработването с филмовия екип, защото всички са много млади, готини и най-вече-приятели. Това е първата главна роля на певеца, но определено ролята на актьор му харесва.

Актрисата Яна Маринова разказа, че не й било трудно да влезе в ролята си на Моника - момиче, което е имало труден живот, но се бори по най-добрия възможен начин. Синът на Маринова - Никола, който играе сина на Димо Алексиев, разказа, че истински се е забавлявал по време на снимки. Хората наистина ще се забавляват докато гледат филма, много е сладък, взимате си една кофа пуканки и се наслаждавате два часа. Българското кино трябва да върви напред, заяви Маринова.

Любомир Ковачев, актьор и част от екипа на "Живи легенди" обясни, че му е допаднала ролята, която Ники Илиев му е предложил и затова се е съгласил да вземе участие в лентата. Ковачев каза, че се надява за бъдещи съвместни проекти с Илиев, защото освен всичко друго са и много добри приятели. "Ники е много добър режисьор с много голям ентусиазъм. Той успява да прави изцяло частно филма си, който да е интересен и гледаем. Филмът е много по-добър от "Чужденецът", сподели Ковачев.

Местата за снимки на лентата са доста разнообразни, като започнем от Русалка, Варна, Шабла, Балчик, София и стигнем до далечните Монако и Ница. И все пак живите легенди за Ники Илиев, а и може би не само за него, са хората, които успяват да балансират професионалния и личния си живот.

Станете почитател на Класа