Попоски: София има активна политика

Македонският министър на външните работи Никола Попоски оцени като изключително активна позицията на официална София, която е готова да приеме всички инициативи предложени от властите в Скопие.

"Те ни обещаха, че в най-скоро време ще има среща на работните групи и ще се работи върху този въпрос. Не бих желал да коментирам оценки, които са за вътрешна употреба. Това, което е най-важно е фактът, че не трябва да позволим в една Европа, която иска да бъде мирна, просперираща и стабилна, да превърнем блокадата в най-атрактивната дисциплина", каза още македонският министър.
Според Попоски вчерашното решение в Брюксел означава "недвусмислена и ясна подкрепа от сериозна група на лидери, страни-членки и институции". "Ние очакваме да получим такава подкрепа и от нашите съседи, добави Попоски.
БГНЕС припомня, че късно снощи Македония остана без дата за започване на преговори с ЕС. Това бе решено от Съвета по общи въпроси и външни отношения на ЕС. Според външния министър на България Николай Младенов участниците в Съвета са взели предвид и българската позиция по този въпрос. Заключенията на срещата в Брюксел от снощи се очаква да бъдат потвърдени от лидерите на ЕС в четвъртък















БГНЕС

Станете почитател на Класа