Четвъртодивизионен тим изхвърли Арсенал от Купата на Лигата

Четвъртодивизионният Брадфорд сензационно отстрани Арсенал на четвъртфиналите за Купата на Лигата в Англия. В редовното време мачът завърши 1:1, след като "топчиите" изравниха чрез Томас Вермален две минути преди края на редовното време. В последствие се стигна до изпълнение на дузпи, като именно Вермален направи решаващия пропуск и в крайна сметка Брадфорд отива на полуфинал след успех с 3:2.

Още в 6-ата минута домакините застрашиха вратата на именития си съперник, след като грешка на Томас Вермален позволи на Наки Уелс да стреля от добра позиция. Четири минути по-късно белгийският защитник се реабилитира с опасен удар, който обаче премина над вратата на Брадфорд.

В 14-ата минута Брадфорд успя да излезе напред в резултата. След центриране, Уил Аткинсън игра с глава, след това топката попадна в Гари Томсън, който отблизо не сгреши за 1:0.

Голмайсторът пропусна страхотна възможност да удвои резултата в 30-ата минута, когато ефектно отигра топката, но Шчесни я хвана.

До края на полувремето Арсенал се стегна и започна да организира по-добри атаки. Така се стигна до 38-ата минута, когато след хубав самостоятелен рейд Куклен уцели страничната греда. Малко след това и Жервиньо се размина с гола.

В 45-ата минута пък нова грешка на Вермален и неразчетено излизане на Шчесни за малко не направи резултата 2:0 в полза на Брадфорд, но все пак ударът на Наки Уелс не бе точен и топката премина на сантиметри от гредата.

След почивката логично Арсенал продължи да атакува. В 54-ата минута със силен шут Рамзи прати топката над вратата на Брадфорд, а малко след това Жервиньо направи поредния си пропуск.

В 70-ата минута Алекс Оклейд-Чембърлейн влезе като резерва и освежи играта на Арсенал, но и той направи пропуски. В 88-ата минута Томас Вермален спаси тима си, вкарвайки с глава след центриране на Санти Касорла отляво и така прати мача в продължения. Испанецът пък пропусна да реши всички още в редовното време.

В продълженията Арсенал наложи тотална доминация. В 97-ата минута Джак Уилшър се озова на добра позиция, но вместо да стреля реши още да напредне и в крайна сметка топката излезе в аут. Две минути по-късно пък Киърън Гибс отправи силен удар от границата на наказателното поле и вратарят Мат Дюк с мъка изби. Малко след това и Окслейд-Чембърлейн застраши вратата на домакините.

В 107-ата минута Маруан Шамак с глава прати топката на сантиметри от дясната част на вратата. Две минути по-късно гредата помогна на Брадфорд за втори път. Санти Касорла отправи страхотен далечен удар, а топката се отби в горната греда. Все пак нови голове не последваха и така се стигна до изпълнения на дузпи.

Нейтън Дойл вкара първата дузпа за Брадфорд, след това Мат Дюк хвана удара на Санти Касорла. Гари Джоунс реализира и втората дузпа за Брадфорд. След това зад топката застана Маруан Шамак, който също сгреши, уцелвайки страничната греда. Третият изпълнител на Стивън Дарби би слабо и Шчесни хвана топката. След това Джак Уилшър бе точен за.

Алън Конъл от Брадфорд също бе безкомпромисен, както и последвалият го Алекс Оклейд-Чембърлейн. За да бъде драмата пълна, Ричи Джоунс също направи пропуск. Така решаващият удар бе на Томас Вермален, но бранителят на Арсенал удари гредата и така Арсенал отпадна от турнира.

В другия мач Астън Вила победи Норич с 4:1 като гост и е на полуфинал.

"Канарчетата" откриха резултата в 19-ата благодарение на Стив Морисън, но само три минути по-късно Брет Холмън възстанови равенството след далечен удар.

Отборът на Стилиян Петров реши нещата в своя полза в последните минути след хеттрик на Андреас Вейман между 79-ата и 91-ата минути.

В другите срещи от тази фаза на турнира, в сряда Суонзи посреща Мидълзбро, а сблъсъкът между Лийдс и Челси е насрочен за 19 декември заради участието на "сините" на световното клубно първенство в Япония.

















zonasport.bg


Станете почитател на Класа