Борисов открива нова частна болница

Лично премиерът Бойко Борисов ще открие поредната частна болница в страната, съобщиха от “Сити Клиник Кардиологичен Център” днес.

Въпреки името си новата болница е многопрофилна, а към нея ще има и ДКЦ. Управител на клиниката е бившият икономически директор Андрей Марков, сред шефовете е и инвазивният кардиолог Иво Петров. Той завеждаше отделението в "Токуда", но напусна заедно с повечето си колеги, за да отиде в новата болница.

Сред другите официални гости, които ще присъстват на откриването на болницата, са здравният министър Десислава Атанасова, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, шефката на здравната комсиия Даниела Дариткова и шефът на касата Пламен Цеков, съобщават от новата клиника.

Болницата е на 5 етажа и има 90 легла, 5 операционни, две ангиографски лаборатории.В нея ще има и магнитен резонанс с ултра високо поле – 3 Тесла. Въпреки уверенията за високото качество на клиниката не е ясно дали има нужда от нея.

Над 64 са болниците в София според регистъра на столичната здравна инспекция. Реално обаче те са повече, тъй като той се актуализира по-бавно. 23 са държавните болници в столицата, а частните вече надвишават този брой. Многото лечебни заведения в София си пречат в работата, конкуренцията между тях се изражда и няма достатъчно специалисти за всички, казват лекарите. От това пък страдат най-вече пациентите, категорични са медиците.












“Сити Клиник Кардиологичен Център”



Станете почитател на Класа