Галя Гугушева оттегля кандидатурата си за член на Конституционния съд

Кандидатът за член на Конституционния съд Галя Гугушева взе решение да оттегли кандидатурата си след официалното становище на Парламентарната група на ГЕРБ, че няма да подкрепи нейната номинация. Прокурор Гугушева предприема тази стъпка, защото счита, че с оттеглянето си ще допринесе за по-бързото разрешаване на създалата се институционална криза в страната, както и потушаване на създалото се медийно напрежение.

Основна тежест върху нейното решение имат нарушението на Процедурните правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избор на съдия в Конституционния съд, приети от Народното събрание на 22.11.2012 год., както и изразените безпочвени съмнения от страна на медиите въз основа на твърдения на лица със съмнителна репутация.
Уверена в безупречността на своята кандидатура и с вяра в българските институции, вчера Галя Гугушева изпрати отворено писмо до тях, с което поиска да бъде проверена по всички направления. До този момент няма отговор на нито една от сезираните институции.

Тази сутрин в деловодството на Парламента е депозирано писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което Галя Гугушева оттегля кандидатурата си за член на Конституционния съд.
Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа