Частната професионална гимназия "Банкер" чества професионален празник

Още от създаването си през 1994 година, ЧПГ „Банкер” чества своя професионален празник на 6 декември - денят на Св. Николай Чудотворец определен с решение на Асоциацията на търговските банки и БНБ след 44-годишно прекъсване като празник на банките и банкерите (27 октомври 1992 г.)
Денят банкера е още едно основание учениците и випускниците на ЧПГ „Банкер” да се гордеят със своето училище:
- Няма банка-клон в София, в която да не работят възпитаници на гимназията (както и в други финансови институции, държавната администрация и застрахователни компании)
- Много от тях са създали собствен бизнес и успешно го управляват
- Над 100 възпитаници на училището достойно представят България в 19 страни на 5-те континента – Англия, Австрия, Австралия, Германия, Гърция, Дания, Италия, Испания, Канада, Китай, Полша, Русия, САЩ, Унгария, Франция, Холандия, Чехия, Швейцария, Шотландия и др.
- Около 350 ученици са носители на сертификати и отличия, в т.ч. златен медал на Pitman и 145 европейски сертификати
- Досега са реализирните 7 проекта по програма „Леонардо да Винчи” на ЕС. Приемащите организации са водещи финансови и обучаващи институции в Барселона, Испания (2001г. и 2003г.), Брюксел, Белгия (2001 г., 2003 г. и 2004 г.), Дармщадт, Германия (2006 г.) и City University of Sheffield в Солун, Гърция (2005 г., 2008 г. и 2009 г.)
- Четири от проектите са отличени със Сертификат за качество.
- В момента се реализира нов проект „Развитие на маркетингови управленски умения за ефективно продуктово/пазарно позициониране” – практика в City University of Sheffield – Солун, Гърция от 28 януари до 17 февруари 2013г. вкл.

Поредният празник на банкера е зареден с онази особена енергия, която всички носят в себе си – както основателката на училището ст.н.с. д-р Николина Ненова, преподавателския екип и всеки ученик поотделно, така и випускниците на училището (които честват празника на работните си места в банките) и „банкерчетата”, които учат на хиляди километри от дома. За пръв път, далече от България, ще посрещнат празника и възпитаниците от випуск’ 2012: в Англия - Стефани Дриндолова, Гергана Кеременлийска, Мартин Методиев и Емил Тодоров; в Германия – Габриела Герова; в Холандия – Христо Тодоров и Александър Ангелов.

На празника (от 10,00ч. в салона на училището) редколегията, с главен редактор г-жа Нели Илиева – преподавател по български език и литература, ще представи на живо тематичния брой на вестника, посветен на деня на банкера. Младите „журналисти” с гордост ще представят интервютата със своите преподаватели - Жечко Димитров – Изпълнителен директор на СФБ Капиталов пазар - преподавател по „Борси и борсови операции” и Иван Табаков - Бизнес архитект в СИБанк (сегмент фирмени и институционални клиенти) - преподавател по „Пари, банки и парична политика”, както и свои литературни творби.
В „живия вестник” се отделя внимание и на общоучилищния конкурс за есе и презентация за Деня на народните будители, като в залата се награждават победителите - Радослав Дишев от 12 клас за презентация на PowerPoint на тема - „История славянобългарска” – „най-първата искра в народната свяст” и Никол Ганчева и Калоян Евстатиев от 10 клас – за есе на тема „Будителите – радетели за българщина и познание”. Никол Ганчева ще прочете своето есе, отличено с първа награда.
Най-емоционалната част е Ателието за идеи „Млад банкер” - състезание между екипите на 10, 11 и 12 класове (по 4 ученици от всяка паралелка). Екипите ще защитават знанията си и честта на класа пред жури в състав:
Председател: Иван Табаков – Бизнес архитект в СИБанк - преподавател по „Пари, банки и парична политика” и
Членове:
1. проф. д.ик.н. Александър Близнаков – Нов български университет – директор програма, ръководител департамент, декан, член на Академичен съвет - преподавател по „Мениджмънт”, „Мениджмънт на фирмата” и „Управление на човешките ресурси”
2. Антоанета Гогушева – пом.-директор на ЧПГ „Банкер”- преподавател по „Маркетинг” и „Бизнес-английски”
3. Яна Панайотова от випуск’ 2005 – Мениджър проекти на „Асоциация Банка на годината”

Членовете на екипа-победител се награждават с книгата „Съвременна история на българското банкерство”, предоставена като дарение от „Асоциация Банка на годината”, която ще връчи възпитаничката на училището от випуск’ 2005 Яна Панайотова – Мениджър проекти на „Асоциация Банка на годината”.
По време на обсъждането на въпросите от екипите 1, 3 или 5 минути, в зависимост от въпроса, с „публиката” се провежда тематична викторина - с награди.

Станете почитател на Класа