Автомобилна администрация състави 255 акта за една седмица

През изминалата седмица Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” състави 255 акта и спря временно от движение 42 превозни средства. Това стана по време на специализирана проверка на ограничителите на скоростта на автобусите и товарните автомобили, спазването на маршрутните разписания, както и времената за управление, прекъсване и почивка на водачите.

Кампанията се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по повод отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия – 18 ноември.

Проверени са общо 4 874 автобуса и товарни автомобили и са приложени 42 принудителни административни мерки. Най-често срещаните нарушения са – липса на устройство за ограничаване на скоростта; неспазване на времето за управление и почивка; без технически преглед; различни нередности, свързани с документите. Инспекторите са установили и нарушения, свързани с тахографите, неспазване на маршрутните разписания; както и различни технически неизправности като спукани спирачни дискове, разкъсани гуми, изтичане на масло от двигателя, спукано предно обзорно стъкло и странично огледало, неизправни огледала за задно виждане; липса на пожарогасители.

Акцията е част от действията на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за подобряване на безопасността на движението по пътищата и намаляване на броя на жертвите от пътнотранспортните произшествия.


Станете почитател на Класа