Обвиняван и преди, 42-годишен мъж блудства с второкласник в дома си

42-годишен мъж отвлече второкласник от улицата, след което блудствал с него в дома си в Свищов. Той е с обвинение за блудство с малолетно лице още от 90-те години, но тогава делото е било прекратено, защото експертиза доказала, че е невменяем. Оттогава е безработен и се издържа от пенсия по болест.

В петък вечер, след занималнята в училище, осемгодишно дете се прибира към дома си с приятели.
„На 30 метра след входа на училището се разделят, като детето си поема по обичайния маршрут. Бащата прави опити да го намери по мобилния телефон, но телефона е с паднала батерия, не може да се свърже с него", разказва Генади Тодоров - началник „Детска педагогическа стая" при ОПМВР, Велико Търново.

През това време второкласникът е пресрещнат от мъж. В него детето припознава приятел на баща му, с когото споделя, че няма батерия, за да му се обади. Мъжът се възползва от ситуацията и предлага да заредят телефона в дома му. Така се озовават на улица „Апостол Конкович", в къщата на 42-годишния Иван Ангелов, където момчето е държано цяла нощ.

В същото време са претърсвани съмнителни места, където може да се намира детето. Снимката му също е разпространена. В издирването му се включват районно, областно и гранично управление на МВР. На сутринта в района на гробищния парк работник разпознава издирваното момче и се обажда в полицията.

По думите на разследващите полицаи мъжът е блудствал с детето, но данни за физическо насилие няма. Извършителят е направил пълни самопризнания казва, че съжалява, но „болестта” го подтикнала.

Обвиненият в кражба на телефон, отвличане и блудство Иван Ангелов е задържан и настанен с мярка „подписка” в психиатрично заведение.
 



Станете почитател на Класа