Обезглавиха младеж, искал да стане християнин!

Ислямски религиозни фанатици обезглавиха 25-годишния Фархан Хаджи Мосе (Farhan Haji Mose), който искал да приеме християнската вяра. Тялото му било разсечено на две парчета пред разярена тълпа в сомалийския град Барава. Както пише сайта "jihadwatch.org", присъдата му е била произнесена още на 16 ноември.

"Тялото му беше разчленено на две части. След това го хвърлиха в района на плажа в залива Барава", твърди свидетел.

След 6-месечно внимателно следене, религиозните екстремисти от "Ал-Шабааб" обвинили Мосе в шпионаж в полза на друга държава и в отказ от мюсюлманската религия в полза на християнството. Според тях, той бил приел християнството по време на пребиваването си в съседна Кения през 2010 г. Мосе привлякъл вниманието на религиозните фанатици през декември миналата 2011 г., когато се завърнал от чужбина по бизнес дела.

Припомняме, че в Кения, където е пребивавал няколко години, около 83% от населението изповядва християнството. Сомалийският пристанищен град Барава е с население от 545 000 души. Той се намира на около 181 километра югозападно от Могадишу. След като преди няколко години попада под контрола на "Ал-Шабааб", в него се извършени десетки екзекуции на местни християни или на хора, искащи да приемат християнската вяра. По последни данни броят на активните членове на "Ал-Шабааб" възлиза на 3000 до 7000 лица. Основното, което ги обединява е желанието им да бъде въведена по-строга форма на Шериата.


Станете почитател на Класа