Президентът Обама отправи покана към министър-председателя на Република България за среща в Белия дом през месец декември тази година

По време на работното си посещение във Вашингтон вицепремиерът Цветан Цветанов се срещна в Белия дом с Джон Бренън, специален съветник на президента Обама по въпросите на контратероризма, съобщиха за Агенция „Фокус” от пресцентъра на МВР. В началото на срещата министър Цветанов предаде поздравления от името на министър председателя Бойко Борисов към президента Барак Обама, във връзка с преизбирането му за втори президентски мандат и пожеланията му за успешни нови четири години начело на американската държава и лидер на демократичния свят. Джон Бренън прие поздравленията и изказа мнение, че администрацията на президента Обама и американският народ като цяло винаги са считали България за важен стратегически съюзник в Европа и света.
В самият край на срещата Бренън предаде покана на президента Обама към министър-председателят на Република България Бойко Борисов да се срещнат в Белия дом през месец декември 2012 г. Джон Бренън специално подчерта, че това ще бъде една от първите срещи на президента Обама с чуждестранен ръководител след преизбирането му за президент.

Станете почитател на Класа