Борисов лети на официално посещение в Словашката република

Министър-председателят Бойко Борисов започва официалното си посещение в Словашката република. Той ще има срещи с президента Иван Гашпарович, министър-председателя Роберт Фицо и председателя на Народното събрание Повол Пашка. Премиерът е начело и на бизнес делегация с български фирми, които ще участват в 6- та Международна кооперативна борса в Нитра, на която страната ни е партньор.

С посещението на Бойко Борисов се цели и подновяване на диалога между двете страни на най-високо равнище. Последният официален контакт на такова ниво е от 2000 г.

Сред целите на визитата са аргументация на българския интерес и политика за по-тясно взаимодействие с Вишеградската група; разширяване позициите на Словакия у нас като инвестиционен и търговско-икономически партньор - в частност в областта на енергетиката, автомобилостроенето, туризма, развитие на регионалното сътрудничество, стимулиране взаимодействието в сферата на образованието и културата; обмен на позиции с акцент върху взаимодействие по европейските политики и по-специално: Стратегията на ЕС за Дунавския регион, Западни Балкани и разширяване на ЕС.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа