Марковска иска да й се изчисти името

Избраната за член на Конституционния съд (КС) Венета Марковска поиска прокуратурата да провери сигнала срещу нея и обяви, че няма да положи клетва, докато не излязат резултатите.

"През последните седмици станах жертва на анонимен донос срещу мен, с който се опитаха и продължават да се опитват да петнят името ми, което съм градила и запазила чисто през целия си 38-годишен професионален стаж. Тези опити излязоха извън предела на нашата държава. По този начин някои хора и политици целят злепоставянето на българската държава, парламент и КС заради свои лични цели", заявява Марковска.

И допълва: "Няма да позволя този случай да продължи да злепоставя както моето име, така и името на държавата и институциите в нея. Ще встъпя в длъжност и положа клетва след резултат от проверка на изложената в доноса информация и отпадане на съмненията в моята репутация като човек и съдия."

Вчера шефът на Върховния касационен съд Лазар Груев заяви, че Марковска трябва да прецени много внимателно всичко случаващо се. А преди дни премиерът Бойко Борисов я призова да се оттегли, ако има и капка истина в сигнала срещу нея.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа