Българо-американски бонбон-дезодорант

Асеновградската фабрика Алпи" си сътрудничи с американската компания "Бенео" за производство на бонбони - дезодорант .

Ако следващият път в метрото се озовете до някой, който не ухае особено добре, то просто лапнете бонбон, който ще ви накара да ухаете като роза, пише британският в. "Гардиън" (guardian.co.uk/lifeandstyle).

Статията е посветена на партньорството между българския производител на бонбони "Алпи" от Асеновград и американската компания "Бенео". Те са създали бонбони, които, след като бъдат погълнати, карат тялото да излъчва приятен аромат.

Бонбоните Deo Perfume Candy, известни като ядлив дезодорант, ще бъдат пуснати на британския пазар в началото на следващата година.

В САЩ те вече се предлагат онлайн на цена 10 долара за малко пакетче. Въпреки странната си опаковка, която наподобява на продукти за дамска хигиена, те се разграбват много бързо, посочва вестникът.

Бонбоните се продават и в Испания, Германия, Армения, Китай и Южна Корея.

Продуктът е напълно безопасен и принципът му на действие е като на чесъна. И в бонбона, и в чесъна има съединения, които не могат да се разградят от организма и се отделят през кожата
В бонбоните ключовото съединение е гераниол, който присъства в растения като розата, лавандулата и ванилията.

Схрускването на един бонбон с аромат на мандарина превръща човека в жив парфюм и този ефект може да трае до шест часа, посочва британският всекидневник.

Бонбонената фабрика Алпи" в Асеновград (alpi.bg) е основана през 1995 г. От 2001 г. разполага с нови производствени мощности в собствена сграда. Основно фабриката произвежда дъвчащи бонбони. Работи по собствени уникални технологии, разработени в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Има награди от много международни изложби и панаири.

"Слимбо", "Алпи фреш", "Карамелки плод", "Ментол евкалипт", "Лукчо" и други са сред най-популярните бонбони, произведени в Асеновград.

Парфюмиращите бонбони Deo Perfume Candy се предлагат и без захар. Те са носител на диплом от изложението "Световна иновация" в Женева през 2011 г.




Станете почитател на Класа