"Мерцедес” показа супермощен хечбек

Mercedes-Benz публикува "почти официални" снимки на най-наточената версия на новата A-Klasse. Предпремиерата на A 45 AMG се състоя на специално събитие на пистата "Хокенхайм", където автомобилът бе показан почти без камуфлаж.
Щутгартският дребосък ще се оборудва с 2.0-литров четирицилиндров турбомотор с табун от 350 к.с. и 450 Нм, което ще го превърне в най-мощния "горещ хечбек" в света. Досегашният първенец в категорията Audi RS3 разполага с 2.5-литров турбиниран петак с 340 коня, а повечето от останалите конкуренти могат да се похвалят с не повече от 300. По-рано представители на AMG признаха, че са успели да изцедят от агрегата M270 Evo само 330 к.с.
Най-бързата A-Klasse ще получи занижено с 25 мм окачване, спортна изпускателна система, 18-цолови колела (19-ки като опция), двойно предаване на базата на електрохидравлична муфа Haldex с превес на подаването на въртящия момент към задния мост и седемстепенна преселективна трансмисия с два съединителя.
По предварителни данни A 45 AMG ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от пет секунди. Максималната скорост ще бъде ограничена на 250 км/ч. Срещу допълнително заплащане електронният ограничител ще може да се пренастройва на отметката 270.
Премиерата на огнения Benz ще се състои през март догодина в Женева. Очакваната цена на хечбека е около 45-50 000 евро.

Станете почитател на Класа