Цветанов: Разследването на атентата в Бургас ще приключи успешно

Разследването на атентата срещу израелските туристи на летището в Бургас ще приключи успешно. Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите при разследването на този случай е необходимо малко повече време, защото самият терористичен акт е подготвен извън пределите на страната и е осъществен от чужденци, които са подготвяни извън пределите на страната.

Министърът допълни, че има доста информация, която допълнително се обработва, обменя и се правят проверки с конкретните представителите на правоохранителните агенции в други държави.

Миналата седмица е имало среща на експертно ниво заедно с представители от следствието, от Окръжната прокуратура в Бургас и партньори, които участват в разследването. Цветанов каза още, че водеща в разследването е българската прокуратура и като цяло разследването се извършва на територията на страната.

МВР шефът благодари на представителите от САЩ, Израел, Великобритания и всички европейски държави работили по случая, както и на структурите на Европол и Интерпол. Те много ни подпомогнаха с тяхната експертиза, за да имаме по-правилните насоки в разследването, призна той.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа