Премиерът ще вози и малки футболисти с правителствения самолет

Снимка: БГНЕС

Премиерът обеща на малките футболисти от Благоевград да се возят с правителствения Фалкон. След като присъства на церемонията по откриването на ремонтирания спортен комплекс "Пирин", Борисов преряза и лентата на градския стадион "Христо Ботев", който е с ново осветление.

Премиерът толкова се зарадва на малките футболисти, които скандираха името му, че се зарече: "Ще наредя и вас да вози правителственият самолет".

Премиерът се поклони на състезателите по таекуон-до, когато влезе да разгледа залите на комплекса, след което изгледа уменията на малките гимнастици от клуб "Любчо Солачки".
Бойко Борисов и Йордан Йовчев

На официалното откриване присъстваха кметът на общината Атанас Камбитов, министрите на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и на на отбраната Аню Ангелов, областният управител, депутати. Там бе и гимнастикът Йордан Йовчев - президент на Българската федерация по гимнастика, млади хора и спортисти.

Средствата, изразходвани за обновяването на спортната база са около 900 000 лева, осигурени са със съдействието на държавата, общината и спонсори, посочи министър-председателят.

Предвидени са още един милион лева за обновяване и разширяване на базата за спорт в Благоевград, допълни кметът Атанас Камбитов. Той съобщи, че на по-добри условия за подготовка сега се радват стотици спортисти от около 40 спортни клуба в града.

При мен идваха представители на обществеността на Благоевград, и кметът, и областният управител, и футболистите Петър Михтарскии Ивайло Андонов, самият Димитър Бербатов, много хора и затова решихме къде с държавни, къде със спонсорски пари да приведем базата в добър вид, защото това е една ковачница на кадри, каза
след Борисов. И отбеляза, че всички зали са пълни с млади хора.

Това е бъдещето и това здравето на нацията. И за радост, това се прави тук и виждате как хората го приемат, с колко радост и колко аплодисменти, посочи министър-председателят и добави, че това е „още един шамар за Станишев и неговите лъжи, които говори от парламента, от Брюксел, че някой запушвал медиите, че някой запушвал устата на опозицията”.

Ние всеки ден сме сред хората, всеки ден, отбеляза Борисов. Премиерът още веднъж упрекна лидера на социалистите, че като президент на ПЕС казвал, че България е изпълнила всичките критерии за Шенген и трябва да бъде приета, а от трибуната в българския парламент - че това е провал на ГЕРБ.

„Е, как като сме си изпълнили всичките критерии, сме се провалили? Вместо цялата политическа класа да стане и са каже: България си е изпълнила критериите, поемете си и вие вашите ангажименти”, предложи Борисов.

Визитата на премиера Борисов е част от празничните прояви в Благоевград, който чества 100-годишнината от освобождението си.

Станете почитател на Класа