Изумителни факти за усмивката

Всички обичаме да използваме израза „Усмивката е полезна”. Но тя още ни помага в различни ситуации, прави ни по-здрави, атрактивни и спокойни. Какви други любопитни факти за Нейно величество Усмивката научихме от психолози, изследователи и лекари, разбери със Sin.bg

Предпазва от депресия. Психолози твърдят, че ако се усмихваме по-често, това ще ни предпази от депресивни състояния и значително ще оправи настроението ни в миговете, в които не се чувстваме добре.

Укрепва имунната система. Освен психологически, оказва се, че усмивката може да ни подейства и здравословно. Тя има успокоителен ефект, което е предпоставка за по-добро здраве и укрепена

Усмивката е заразителна. Вярваш или не, усмивката е заразителна, както прозявката, например. Шведски учени твърдят, че когато гледат към други усмихнати лица, хората несъзнателно повдигат краищата на устните си.

Тя ни успокоява. Освен, че ни действа анти-депресивно, усмивката ни предпазва и от стрес. Когато се усмихваме, тялото ни произвежда хормони на щастието – ендрофини.

По-лесно е да се усмихнеш. Оказва се, че лицето има нужда от много по-малко усилия да се усмихне, отколкото да се намръщи.

Тя е универсална. Няма значение какъв език говориш, каква религия изповядваш, какви са културните ти отличия от другите народи. Усмивката е универсално средство за общуване и се разпознава по цял свят.

По 20 усмивки всеки ден. Независимо дали сме в работен или в почивен ден, научно доказано е, че човек се усмихва средно по 20 пъти дневно, като 28% от тези усмивки са за непознати.

Усмивката задейства 53 мускула. Любопитен факт е, че за да се усмихнем, ние използваме силата на 53 мускула, но всъщност и само 5 са достатъчни.

Раждаме се с умението да се усмихваме. Научно доказано е, че хората се раждат с умението да се усмихват не само когато някой ги погъделичка или предизвика смеха им. Дори новородените могат да се усмихват.

Усмивката помага. Изследвания показват, че усмивката прави човек по-атрактивен. Тя помага във всякакви ситуации – за по-добра работа, за успешна първа среща, дори за повдигане на самочувствието.

Жените се усмихват повече. Дамите се усмихват много повече, отколкото господата. То е скрито в душевността им – да бъдат лъчезарни, приятелски настроени и мили.

Има 19 типа усмивки. Проучване на изследователи от университета в Сан Франциско идентифицира общо 19 различни вида усмивки, които категоризира в две групи – социални (за пред хората) и несъзнателни (когато го правим, без дори да усещаме).

Усмивката е по-важна от грима. Оказва се, че всички дами, които прекарват часове наред в грим, просто бъркат подхода да впечатлят един мъж. Всъщност според господата женската усмивка е по-секси от гримираното лице.

Източник:sin.bg



Станете почитател на Класа