От партията на Кунева: Откриването на метрото е панаир

Днешното откриване на втория метродиаметър в столицата е панаир. Такова становище сподели Тома Биков, член на Националния съвет на Движение „България за гражданите".

"Поканили сме високопоставени гости от Европа и се държим като аборигени, а метростанцията е като автомобил, подарен ни от "бял човек" и ние сме се наредили около него с благодарност, че можем да го ползваме", каза Биков на брифинг след първия за новия политически сезон Национален съвет на "Движение България на гражданите".

Биков допълни, че "европейските ни гости от най-ранна детска възраст са свикнали да ползват метро и нормални пътища". Той отбеляза, че за европейските политици "ходенето на подобни мероприятия е загуба на време", пише 24 часа.

"Откриването на някакъв площад, рязане на ленти и поливане с менчета, деца с пити хляб - това не съществуува никъде по света, а и е загуба, освен на време, и на пари", допълни Биков, като припомни, че за тържествата са изразходвани над 50 000 лева.

Членът на ръководството на движението отбеляза още, че Столична община планира да изразходва 1 милион лева за реклама на несъществуващия завод за боклука и допълни, че Бойко Борисов е спечелил изборите за кмет на София през 2005-та година с обещанието, че до 2007-ма този завод ще бъде построен, но това не се е случило и до днес.

"Борисов не е започнал нито един свой проект и управлението му може да се нарече "управление на довършителните и утопителните работи, защото премиерът е и утопист", заключи Тома Биков.

Той обясни, че "Движение България на гражданите" започва подготовка за участие в парламентарните избори и няма да позволи да бъде спряно с административни мерки. За управляващите предстоящите избори ще са "битка на живот и смърт", каза Биков.

Организационният секретар обяви и предстоящите посещения на лидера Меглена Кунева в страната. На 8 септември Кунева ще е в Неделино. На 13, 14 и 15 септември ръководството на партията ще представи структурите във Враца, Монтана и Видин. На 19 септември Меглена Кунева ще посети Самоков, а на 20-ти - Асеновград. Лидерът на партията ще бъде на 27 септември в Добрич, а на 28 и 29 септември в Силистра и в Търговище. Очаква се през есента партията да има местни организации на територията на всички областни центрове. "Местните структури са много важни, защото чрез тях ще се пазим да не ни откраднат изборите", допълни Калин Томов.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа