ООН: Перспективите за мирно решение на конфликта между Израел и палестинците се изплъзват

Ню Йорк. Прогресът, необходим за започване на „устойчиви преговори” между Израел и палестинците, все още не е постигнат, докато перспективите за мирно уреждане на конфликта продължават да се изплъзват. Това съобщи в сряда заместник-генералният секретар на ООН по политическите въпроси Джефри Фелтман, цитиран от ИТАР-ТАСС.
„Ние сме загрижени, че досега не сме видели напредък, необходим да се започнат устойчиви преговори, които да доведат до успешен резултат,” каза Фелтман по време на среща на Съвета за сигурност на ООН. „Докато перспективите за достигането на мир изглежда продължават да се изплъзват, ние от ООН все още се надяваме, че и двете страни ще видят лежащата пред тях историческа възможност и ще се възползват от нея, за да се започне сериозна работа за постигане на мирно споразумение, което да отговаря на легитимните стремежи на двата народа и би уважило техните права”, каза заместник-генералният секретар.
Фелтман посочи редица проблеми, които стоящи на пътя на разрешаването на конфликта. Сред тях той назова продължаването на дейността заселническите действия от страна на Израел на Западния бряг и финансовите проблеми, които изпитва Палестинската автономия. Фелтман изрази загриженост за „ограниченията, наложени от израелските власти за предоставяне на хуманитарна помощ за палестинците”, чиито домове бяха разрушени по време на разширяването на еврейски селища.







http://focus-news.net/?id=n1688445

Станете почитател на Класа