Борис Накев ще управлява софтуерния бизнес на Хюлет-Пакард в региона на Югоизточна Европа

Борис Накев пое управлението на Софтуерната дивизия на Хюлет –Пакард за Югоизточна Европа. Сред основните му приоритети са разработването и управлението на мащабни корпоративни проекти в областта на софтуера както в България, така и в останалите държави от региона - Словения, Хърватска, Сърбия и Черна Гора, Босна и Херцеговина, Македония, Косово, Албания, Молдова и Малта.
Борис е част от екипа на НР от 2005 година, като през последните три години заема позицията директор „Сървъри, системи за съхранение на данни и мрежови решения“ в НР България. Скоро след назначението си на тази позиция, той успя да сформира успешен търговски екип и да разшири мрежата от партньори на НР България по отношение на хардуера. В резултат на общите им усилия, компанията повиши значително пазарния си дял в ключовите сегменти и днес заема челните позиции на пазара на сървъри, системи за съхранение на данни и услуги по поддръжка у нас.
След три години в хардуерното подразделение на НР в България, Борис отново поема управлението на софтуерния екип на НР Югоизточна Европа, който успешно е ръководил в продължение на 5 години – от 2005 до 2009 г.
Борис Накев е магистър по Бизнес Администрация в Американския университет в София и притежава научна степен по Информационни технологии към Софийския Университет. Има близо 15 години опит в областта на информационните технологии. Преди да се присъедини към НР, Борис заема ръководни позиции във водещи български компании.

Източник: www.computers.bg

Станете почитател на Класа