Книга за Ножовете

 

Една от най-четените книги.

Специализирано издание за ножове.

 С огромен успех в целия свят.

 С богат снимков материал –

 над 120 пълноцветни илюстрации.

 В последните години интересът към всякакъв вид сечива (предимно ножове) рязко нарасна. По-голямата част от любителите на изкусно изработените остриета се превърнаха в техни ревностни колекционери. Независимо дали става въпрос за изделия-уникати или за индустриални ножове, темите за тяхното производство, заточване, поддръжка, правилна употреба и качествена оценка са изключително актуални.

 Настоящата книга цели да запълни огромната празнина на българския книжен пазар от подробна и систематично представена информация за всички, които ползват ножове и различни видове други сечива. Дали ще притежаваме ловни, тактически или битови образци, трябва да сме наясно, че правилното боравене с тях удължава живота им. Тази книга отговаря на въпроса какво се крие зад термина „правилна” употреба.

 В книгата са разгледани материалите, технологиите за изработка, конструкцията и сферата на приложение на най-удачните световни образци, заемащи водещо място сред елита на ножовете и диктуващи световните актуални тенденции в търговията с тях.

 Акцентът попада върху специфичните свойства на различните видове клинове (остриета) и улеснява точната преценка за това, какъв нож ни е необходим според неговата функционална годност и издръжливост.

 Изданието ще бъде особено полезно за любителите и колекционерите на ценни експонати, които обикновено се насочват към ръчните изработки. А за да преценим дали даден нож е добър, трябва да сме наясно в детайли с технологията на неговата изработка. В изданието ще намерите подробна информация за видовете стомана, заготовките, клиновете, чирените, каниите, механизмите при сгъваемите ножове, както и всички етапи на обработка на остриетата – шлифоване, заточване, полиране, изглаждане, смазване.

 Освен универсалните и специфичните видове ножове са разгледани още изработването и употребата на всички по основни сечива - ловни, битови, сървайвър и пр.

В допълнение е отделено особено внимание и на:

 -          брадвите – развитие, форми и употреба,

 -          заточването и поддръжката на ножици, отвертки, триони и други сечива.

 

Няколко думи за автора:

 В журналистическата си практика Карстен Боте съставя разнообразни специализирани материали за всички по-известни списания за лов и оръжие по света. Участва в много телевизионни предавания с оръжейна тематика. Бивш офицер от германската армия, запален ловец и преподавател по ловно майсторство.

 В момента е главен редактор на германското списание “Оръжеен майстор”, и списание „Katana - Светът на остриетата”. Консултант е на водещи фирми-производители на ножове, ловно и къмпинг оборудване. Неговите книги са едни от най-популярните заглавия за ловно хладно оръжие, сечива, поддръжка и боравене с тях.


За контакти и дистрибуция:

 Издателска къща Неделник

 Адрес на редакцията: 1405 София, ул. “Марин Дринов” № 15

 тел.: 02 943 18 61; 0878 531 572; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ: Само до 31.12.2011г. цената на "Книга за ножове" ще бъде 25лв.


Източник:
http://newsmaker.bg/post/view/article/id/59122-%D0%9A%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%BE%D0%B6%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5

 

Станете почитател на Класа