Balkan Beat Box на живо в София на 25-ти август 2011

 EventEase, с подкрепата на бира Grolsch, която неизменно подкрепя независимото изкуство във всичките му форми, има удоволствието да ви представи за първи път в България горещите музиканти от Balkan Beat Box на 25.08.2011  на  сцената на клуб Порк Пай в Борисова Градина. Едни от най-актуалните и горещи представители на “world music” сцената с хитовете си Bulgarian Chicks в изпълнение на нородната певица  Влада Томова, Hermetico, War Again, Move It и с вече цели четири невероятни албуми ще завладеят сърцата на стотиците тяхни почитатели в България.

            В международния проект Balkan Beat Box участват музикантите Tomer Yosef, Ori Kaplan и Tamir Muskat. Групата е сформирана официално под това име през 2003 г. в Бруклин, вдъхновени от набиращата сила на Gipsy Punk движението на Gogol Bordello. 

            Миксът от балкански фолклор, цигански ритми и средиземноморски мелодии, с модерен хип-хоп и денс бийт плюс щипка ямайската дъб, прави стила на Balkan Beat Box уникален и позволява на артистите да представят „world“ u „fusion“ музиката в една изцяло нова светлина. Ако трябва да ги сравняваме с  други имена, то  BBB са коктейл от Manu Chao, Горан Брегович, Asian Dub Foundation и Shantel, а ефектът от  живото им представяне е равносилен на смесването на хиляди позитивно заредени мелодии от всяка една музикална култура от земното кълбо.

      Зад текстовете на песните на Balkan Beat Box се крият много фундаментални послания, като нуждата от премахване на бариерите между хората, желанието им за мир и липса на политически и етнически граници.

            Със сигурност няма българин, чиято кръв  да  не закипи под балканските ритми на Balkan Beat Box, което е предпоставка за едно силно енергично и позитивно преживяване, което ще разлюлее Борисовата градина на 25-ти август и ще бъде подобаващо разхладено с бира Grolsch.

Станете почитател на Класа