Създадоха модел на гравитационен трансформатор

Професор Джон Суейн от университета в Бостън предложи модел на гравитационен аналог на електромагнитна индукция (производството на ток под въздействието на магнитен гравитационен поток), съобщи Лента.ру . На принципа на електромагнитната индукция се основава действието на генераторите, индукционните мотори, трансформаторите и повечето електрически машини.
Този процес е по аналогия с обикновените трансформатори. Суейн базира изследванията си на уравнението за обща теория на относителността (СТО), което е аналогично с уравнението за електромагнетизма на Максуел. Според СТО възникват две форми на гравитационното поле, наречени гравитомагнитни и гравитоелектрически полета. Поради свойствата на тези полета възниква гравитационният аналог на електромагнитната индукция. И в двата случая при промяна или движение на магнитния поток се получава електричество.
Първите изследвания на тези процеси е направил Майкъл Фарадей през 1831 г. Електромагнитната индукция, както я представя Фарадей, е пораждането на разлика на електрически потенциали (или напрежение) по протежението на проводник, разположен в променливо магнитно поле или движещ се в постоянно магнитно поле. На практика това означава, че електрически ток ще протича във всеки затворен проводник (затворена навивка), когато магнитният поток, минаващ през оградената от проводника повърхност, се променя.

Станете почитател на Класа